Hlavní obsah
3,6
(22)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Pokud vám po velikonocích zbyla ještě nějaká vajíčka, vyzkoušejte naši jarní pomazánku s ředkvičkami, která díky vajíčkům bohatým na bílkoviny zasytí. Ideální jarní snídaně nebo svačina do školy či do práce.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat
  • 1 svazek ředkviček
  • 3 ks vejce
  • 1 čerstvý sýr
  • 1 lžička francouzské hořčice
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

01.

Natvrdo uvařená vejce nastrouhejte na jemném struhadle (vejce doporučujeme vařit cca 7 minut a pak 3 minuty nechat dojít).

02.

K nastrouhaným vejcím přidejte čerstvý sýr (já použila Lučinu) i na plátky nakrájené ředkvičky. 

03.

Směs dále dochuťte hořčicí, solí a pepřem. Pomazánku podávejte nejlépe s čerstvým pečivem a čerstvou bylinkou.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Taková snídaně zasytí na celé dopoledneFoto: Viktorie Hrazdílková

Vyzkoušejte naše další tipy na jarní recepty s vejci třeba odlehčenou vaječnou pomazánku nebo barevnou jarní frittatu.

Pokud chcete vyzkoušet i domácí pečivo, určitě budou stát za to domácí houstičky, domácí celozrnné rohlíky nebo rychlý kefírový chléb jen ze 4 surovin

Reklama

Související témata: