Hlavní obsah
3,0
(188)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Co s vejci natvrdo? Vsaďte na nejrychlejší zdravou verzi vajíčkové pomazánky, která se hodí k vydatnější snídani, lehké večeři nebo jako pohoštění pro návštěvu. Vajíčka obsahují cenné vitaminy a jsou bohaté na bílkoviny, tak se nebojte je zařadit do jídelníčku co nejčastěji.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na pomazánku
  • 5 vajec natvrdo
  • 200 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce francouzské hořčice
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
Na ozdobu
  • jarní cibulka
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že uvaříte vejce natvrdo v lehce osolené vodě. Podívejte se na video, jak správně uvařit vejce natvrdo.

02.

Do misky nastrouhejte na jemném struhadle vajíčka a přidejte sýr (já dávám Lučinu), bílý jogurt, francouzskou hořčici a utřený česnek. Pomazánku dobře promíchejte a dle vlastní chuti osolte a opepřete.

03.

Pomazánku podávejte posypanou jarní cibulkou na čerstvém, nejlépe celozrnném pečivu. Udělejte si poctivé domácí celozrnné rohlíky se záparou.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Kdo by odolal? Vajíčka můžete použít z velikonoční koledy, nebo si je kdykoliv během roku uvařte přímo na pomazánku. Nebudete litovat!Foto: Viktorie Hrazdílková

Vyzkoušejte další jednoduché recepty z vajec, například populární izraelskou šakšuku nebo snadná vejce Benedikt. Anebo si dáte rychlé vajíčkové kari?

Reklama