Hlavní obsah

Jarní frittata

Hodnocení:
(88)
Foto: Viktorie Hrazdílková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Frittata je italské jídlo podobné omeletě, liší se ale způsobem přípravy, kdy se přímo do vajec přimíchává zelenina, sýry, těstoviny, brambory, prostě to, na co máte zrovna chuť.

Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 4 ks vejce
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • 2 ks rajčat
  • pepř
  • sůl
  • 2 lžíce oleje
  • krémový kozí sýr
Článek

Postup

Krok 1: Začněte tím, že si nakrájíte na plátky rajčata a orestujte je na pánvi. Díky orestování budou rajčata sladší a chuťově výraznější. Rajčata před restováním nesolte, aby nepustily zbytečně vodu.

Krok 2: Vejce rozklepněte do mísy a přidejte dvě hrsti lehce nasekaného čerstvého špenátu. Tuto směs dále dochuťte solí a pepřem. 

Krok 3: Na pánev, kde jste restovali rajčata, přidejte trochu oleje a vlijte na ni vaječnou směs. Opékejte na středně mírném plameni přibližně 5 minut, poté frittatu obraťte a opečte i z druhé strany (cca 3 až 5 min).

Foto: Viktorie Hrazdílková

Skvěle chutná s kozím sýrem

Krok 4: Na hotovou frittatu přidejte ještě krémový kozí sýr a podávejte samotné, můžete i s kouskem čerstvého pečiva. Frittata je skvělá jak za tepla, tak i za studena, pokud vám ovšem zbyde.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Výborná je i za studena, většinou ji ale strávníci zkonzumují dříve, než stačí vychladnout

Vyzkoušejte naše další jednoduché recepty s vejci třeba vaječnou omeletu bez smažení nebo skvělou šakšuku.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek