Hlavní obsah
3,3
(90)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Frittata je italské jídlo podobné omeletě, liší se ale způsobem přípravy, kdy se přímo do vajec přimíchává zelenina, sýry, těstoviny, brambory, prostě to, na co máte zrovna chuť.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 4 ks vejce
  • 2 hrsti listového špenátu
  • 2 ks rajčat
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce oleje
  • 50 g krémového kozího sýru
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že si nakrájíte na plátky rajčata a orestujte je na pánvi. Díky orestování budou rajčata sladší a chuťově výraznější. Rajčata před restováním nesolte, aby nepustily zbytečně vodu.

02.

Vejce rozklepněte do mísy a přidejte dvě hrsti lehce nasekaného čerstvého špenátu. Tuto směs dále dochuťte solí a pepřem. 

03.

Na pánev, kde jste restovali rajčata, přidejte trochu oleje a vlijte na ni vaječnou směs. Opékejte na středně mírném plameni přibližně 5 minut, poté frittatu obraťte a opečte i z druhé strany (cca 3 až 5 min).

Foto: Viktorie Hrazdílková

Skvěle chutná s kozím sýremFoto: Viktorie Hrazdílková

04.

Na hotovou frittatu přidejte ještě krémový kozí sýr a podávejte samotné, můžete i s kouskem čerstvého pečiva. Frittata je skvělá jak za tepla, tak i za studena, pokud vám ovšem zbyde.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Výborná je i za studena, většinou ji ale strávníci zkonzumují dříve, než stačí vychladnoutFoto: Viktorie Hrazdílková

Vyzkoušejte naše další jednoduché recepty s vejci třeba vaječnou omeletu bez smažení nebo skvělou šakšuku.

Reklama