Článek
Postup
Krok 1: Začněte tím, že si nakrájíte na plátky rajčata a orestujte je na pánvi. Díky orestování budou rajčata sladší a chuťově výraznější. Rajčata před restováním nesolte, aby nepustily zbytečně vodu.
Krok 2: Vejce rozklepněte do mísy a přidejte dvě hrsti lehce nasekaného čerstvého špenátu. Tuto směs dále dochuťte solí a pepřem.
Krok 3: Na pánev, kde jste restovali rajčata, přidejte trochu oleje a vlijte na ni vaječnou směs. Opékejte na středně mírném plameni přibližně 5 minut, poté frittatu obraťte a opečte i z druhé strany (cca 3 až 5 min).
Skvěle chutná s kozím sýrem
Krok 4: Na hotovou frittatu přidejte ještě krémový kozí sýr a podávejte samotné, můžete i s kouskem čerstvého pečiva. Frittata je skvělá jak za tepla, tak i za studena, pokud vám ovšem zbyde.
Výborná je i za studena, většinou ji ale strávníci zkonzumují dříve, než stačí vychladnout
Vyzkoušejte naše další jednoduché recepty s vejci třeba vaječnou omeletu bez smažení nebo skvělou šakšuku.