Hlavní obsah

Piškotové řezy s čokoládou

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
střední

Nevíte co dobrého připravit pro návštěvu? A co třeba Obližprst? Zní to trochu jako zaklínadlo z pohádky O perníkové chaloupce. Ve skutečnosti jde o několikavrstvé řezy.

Ingredience pro:
1 plech
Na těsto
  • 5 žloutků
  • 5 lžic vody
  • 200 g cukru moučka
  • 160 g polohrubé mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 5 bílků
Na krém
  • 500 ml mléka
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 5 žloutků
  • 250 g másla
  • 150 g cukru moučka
  • šťáva z půlky citronu
Na sníh
  • 5 bílků
  • 150 g cukru moučka
Na posypání
  • 100 g čokolády na vaření
Článek

Postup

Krok 1: Žloutky ušlehejte s horkou vodou a cukrem. Do pěny přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a základ pečte v troubě při 180 stupních asi 30 minut. Než vychladne, připravte krém.

Krok 2: Svařte mléko, škrob a žloutky tak, aby vznikla hustá kaše. Když zchladne, vyšlehejte ji se změklým máslem, cukrem moučka a šťávou z citronu. Krémem potřete piškot.

Krok 3: Do horké vodní lázně položte kovovou mísu a vyšlehejte v ní bílky. Když začnou tuhnout, přisypte do směsi postupně cukr (nebo cukrový rozvar). Až se bílky začnou lesknout a vařečka by v nich z fleku vydržela stát, je hotovo a můžete bílky potřít krém na buchtě. Teď už jen moučník bohatě posypejte nastrouhanou čokoládou, nechte vychladit a může se podávat!

Pro dnešek máte napečeno. Příští víkend vyzkoušejte roládu s chutí tiramisu.

ynezorPumanzeSaNyknalC
16. 4. 2014

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.