Hlavní obsah

Čipera i v osmdesáti aneb Šest zajímavostí o Ringo Starrovi

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejznámějších bubeníků světa dnes slaví významné životní jubileum. Člen kapely The Beatles Ringo Starr dnes sfoukne rovnou osm desítek svíček na dortu a pořád má energii na to, aby svou hudbou bavil davy a vydával nová alba.

Článek

Ringo Starr byl jedním z členů legendární čtyřky ve složení John Lennon (✝40), Paul McCartney (78) a George Harrison (✝58). Kapela The Beatles vnikla v roce 1960 a o deset let později se rozpadla. Ringo má dnes narozeniny a při této příležitosti se můžete seznámit se šesti fakty o jeho životě. Schválně, jestli jste to věděli.

1. Jeho životní láskou je Bond girl

Ringo Starr má na svém kontě dva sňatky. Jeho první ženou byla mezi lety 1965 až 1975 Maureen Starkey Tigrett (✝48), která pracovala jako pomocná síla v kadeřnictví. Měli spolu tři děti. S rostoucí Ringovou popularitou se ovšem na scéně objevily drogy, které začal hudebník hojně užívat. To se na manželství negativně projevilo a následoval rozvod. Maureen zemřela v roce 1994 na leukémii a v posledních chvílích života byl u jejího lůžka i Ringo.

Ten se po rozvodu zakoukal do herečky, modelky a psycholožky Barbary Bach (72), s níž je dodnes. V době své největší krásy patřila pohledná herečka k sexsymbolům, k čemuž přispěla i její role Bond girl ve filmu Špion, který mě miloval (1977). Ringa si vzala po krátké známosti v roce 1981.

Foto: Profimedia.cz

Manželé se spolu často ukazují na společenských akcích, fotka je z roku 2019Foto: Profimedia.cz

2. Sir Richard Starkey

Ani bouřlivý život plný drog nebyl hudebníkovi překážkou k získání šlechtického titulu. Na rozdíl od Paula McCartneyho si na něj ovšem musel chvíli počkat. Zatímco kolega ho dostal už v roce 1997, Ringo Starr může titul sir používat teprve od roku 2018.

Toto privilegium mu propůjčil britský princ William (38). Ovšem pozor, Ringo Starr je pouze pseudonym, oficiálně je to sir Richard Starkey.

Foto: Profimedia.cz

Hudebník si v roce 2018 převzal rytířský titulFoto: Profimedia.cz

3. Koronapozdrav dávno před koronou

V souvislosti s koronavirem začali lidé vymýšlet nové způsoby, jak se pozdravit, bez toho, aby se vzájemně dotkli kůže. Ringo Starr ovšem nebyl velkým fanouškem třesení rukou ani před koronavirem.

Během dětství byl dost často nemocný, a proto má obavu z bakterií a virů. Už roky tedy preferuje pozdrav jen pomocí loktů.

4. Ne tak přeučený levák

Ringo se narodil jako levák, ale v době, která jim nepřála. Jeho babička se ho proto snažila předělat na praváka, což se jí ne úplně podařilo. Psát sice začal pravou, ale levou stejně používal pro většinu dalších činností.

Levá ruka byla vedoucí i při hraní, přestože používal bicí soupravu pro praváky. Tím byl jeho styl bubnování jedinečný.

Foto: Profimedia.cz

Za bicími je ve svém živluFoto: Profimedia.cz

5. Opustil The Beatles

Definitivní rozpad kapely The Beatles byl oznámen 10. dubna 1970, ale schylovalo se k němu už o dva roky dříve. Vzájemné vztahy členů totiž procházely velkou krizí, na které se podepsala ponorková nemoc i nová přítelkyně Johna Lennona (✝40) Yoko Ono (87). V roce 1968 se Ringo Starr sbalil s tím, že končí, a odjel na Sardinii.

Jenže zbytku kapely to bez něj nešlo, a tak ho požádali, aby se vrátil. Ringo se rozhodl dát jim ještě šanci a po návratu do nahrávacího studia měl bubny zasypané květinami jako výraz díků.

Foto: Profimedia.cz

Původní kapela ve složení Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr a John LennonFoto: Profimedia.cz

6. Fušoval do herectví

Ringo Starr přičichl i k hereckému řemeslu. Vidět jste ho mohli například v komedii Candy (1968), ve snímku Kouzelný Kristián (1969), ve westernu Slepý pistolník (1971) nebo v hudebním filmu 200 Motels (1971). Ani jednou ovšem vyloženě nezazářil.

Už je to řada let, co se skupina The Beatles rozpadla. Tyto české kapely potkal podobný osud, pamatujete si na ně?

Reklama

Načítám