Hlavní obsah

Z Vlka z Wall Street až na vrchol: Margot Robbie slaví 30!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když jí bylo třiadvacet, objevila se na plátně v rouše Evině a obrovský ohlas ji katapultoval mezi hollywoodské superstar. Dnes slaví Margot Robbie 30. narozeniny a za oněch pár let, co září na stříbrném plátně, ukázala, že krom půvabu jí byl dán do vínku i mimořádný herecký talent.

Článek

Původem australská seriálová herečka Margot Robbie přišla do Los Angeles v roce 2010. O tři roky později dostala svou první velkou šanci. Proměnila ji na sto procent a od té doby jde z role do role. Blonďatá hvězda dnes slaví 30. narozeniny a po úspěšných trhácích je zaslouženě jednou z nejžádanějších hereček v Hollywoodu.

Tři panáky a raketový start

V roce 2013 dostala herečka první šanci v hollywoodském filmu: pod vedením režisérské legendy Martina Scorseseho (77) stanula vedle Leonarda DiCapria (45) v jednom z nejočekávanějších snímků roku. V dramatu Vlk z Wall Street, natočeném podle skutečného příběhu burzovního makléře Jordana Belforta (57), ztvárnila Naomi – manželku hlavního hrdiny.

Scéna, ve které sebevědomě nakráčí do ložnice pouze v lodičkách a černých punčochách, dostala tehdy nejen pánské publikum do kolen. Ačkoli ve všech sexuálních scénách působí herečka zcela přirozeně a sebejistě, ve skutečnosti to bylo trochu jinak: před již legendárním nahým výstupem si prý musela dát tři panáky.

Foto: Profimedia.cz

Scéna, kdy Naomi provokuje svého manžela Jordana, se natáčela 17 hodinFoto: Profimedia.cz

Herecký chameleon

Že nebude herečkou uvízlou v jednom charakteru à la svůdnice dokázala ve snímku Sebevražedný oddíl (2016): zahrála si tu šílenou psychiatričku Harley Quinn. Ačkoli akční film o superzločincích diváci přijali spíš vlažně, většina kritiků se shoduje, že nejpozitivnější na něm byla právě Margot Robbie a její postava.

V nefalšované dramatické roli se herečka ukázala v životopisném sportovním snímku Já, Tonya (2017). I tento film byl natočený podle skutečného příběhu: americká krasobruslařka Tonya Harding (49) patřila k největším talentům své doby, ale její kariéru zastínil skandál nebývalých rozměrů. Margot Robbie byla za svůj výkon nominována na Oscara.

Foto: Profimedia.cz

Komiksovou hrdinku Harley Quinn ztvárnila Margot Robbie už dvakrátFoto: Profimedia.cz

Hollywoodská jízda s Tarantinem

Nejen fanoušci svérázného režiséra Quentina Tarantina (57) vyhlíželi jeho devátý celovečerní snímek hodně netrpělivě. Film Tenkrát v Hollywoodu (2019) sliboval nejen atraktivní téma, respektive volné zpracování událostí kolem vražd, které v Hollywoodu spáchal gang Mansonova rodina, ale také fantastické obsazení. Hvězdné trio tvořila Margot Robbie spolu s Leonardem DiCapriem a Bradem Pittem (56). Film už během prvních týdnů od uvedení do kin trhal rekordy v návštěvnosti a tržby přesáhly 370 milionů dolarů. Snímek si také odnesl 10 nominací na Oscara, z nichž dvě proměnil.

Blondýnka sice nominaci za ztvárnění těhotné herečky Sharon Tate (†26) v nejnovější tarantinovce nezískala, letošní oscarové klání ji ovšem neminulo: byla nominována za vedlejší roli v životopisném dramatu Bombshell (2019). Zdá se, že jí příběhy inspirované skutečnými událostmi svědčí.

Foto: Profimedia.cz

Hvězdná sestava při uvedení filmu Tenkrát v Hollywoodu. Zleva: Brad Pitt, Quentin Tarantino, Margot Robbie a Leonardo DiCaprioFoto: Profimedia.cz

Margot jako pirátka z Karibiku?

Čtyřka a pětka Pirátů z Karibiku nebyly z komerčního hlediska žádný velký hit, přesto nad nimi společnost Walt Disney Pictures neláme hůl. Naopak. Ohlášené jsou dva nové filmy. Chystá se reboot, předělávka původního příběhu, a studio také plánuje žensky laděnou verzi zasazenou do pirátského světa – a hlavní hvězdou má být právě Margot Robbie.

Společnost ještě neoznámila ani název připravovaného snímku, ani jakou postavu bude blonďatá hrdinka hrát. Fanoušci se tak mohou jen domnívat, zda kráska nahradí Johnnyho Deppa (57) a představí se jako holčičí verze Jacka Sparrowa, anebo to bude úplně jinak...

Foto: Profimedia.cz

Momentka z natáčení: V Tarantinově trháku hrála Margot Robbie ženu režiséra Romana Polańskiho (86), herečku Sharon TateFoto: Profimedia.cz

Nuže, s dnešní oslavenkyní se na stříbrném plátně máme ještě na co těšit!

Načítám