Hlavní obsah

Rizoto s hlívou ústřičnou

Hodnocení:
(66)
Foto: Marek Kučera
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
střední

Máte rádi různé obměny rizota? Vyzkoušejte jednoduchou a chutnou variantu s kuřetem a hlívou ústřičnou. Provoňte své rizoto bylinkami podle chuti a pořádně si pochutnejte.

Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g rýže arborio
  • 300 g kuřecích prsních řízků
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 1 šalotka
  • olivový olej
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 10 g čerstvých bylinek (pažitka, řeřicha, oregano, …)
  • sůl
  • pepř
  • 50 g parmazánu
Článek

Postup

Krok 1: Rýži propláchněte studenou vodou. pak ji krátce orestujte na oleji a zalijte vývarem tak, aby byla ponořená. V průběhu vaření podle potřeby vývar dolévejte. Hotová rýže by měla mít trochu krémovou konzistenci.

Krok 2: Maso a hlívu ústřičnou nakrájejte na nudličky, šalotku nasekejte nadrobno. V hluboké pánvi orestujte na oleji nejdřív šalotku a po chvíli vložte osolené maso. Opečte ho a přidejte hlívu. Promíchejte a poté chvíli opékejte. Nakonec přidejte bylinky. 

Krok 3: Polovinu sýra nastrouhejte. Rýži vmíchejte do pánve s masovou směsí a nakonec přidejte parmazán a ještě jednou promíchejte. Podle potřeby vše osolte a opepřete. Hotové rizoto podávejte s hoblinkami parmazánu a zeleninovým salátem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama