Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Rybí karbanátky mají v oblibě hlavně děti. Můžete je klidně vytvarovat jako rybí prsty nebo z nich udělat libovolné tvary.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 ks salátové okurky
  • 2 hrsti listového salátu
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 200 g rybího masa
    4
  • 1 ks rohlíku
    1
  • 2 lžíce mléka
    7
  • 2 stroužky česneku
  • 4 ks vejce
    3
  • 1 vanička cherry rajčat
  • 1 hrst hladké mouky
    1
  • 1 díl oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Osolené a opepřené uvařené rybí maso umelte spolu s česnekem a rohlíkem pokapaným mlékem. Z této hmoty utvořte karbanátky, obalte je v mouce nebo  strouhance a z obou stran osmažte v rozehřátém oleji. 

02.

Listový salát natrhejte, rajčata pokrájejte na půlky a okurku na půlkolečka. Zeleninu promíchejte v míse, přidejte olivový olej, nasekanou bazalku a pokrájené karbanátky. Salát podávejte ozdobený vejcem.

Načítám