Hlavní obsah

Hlíva na víně se špenátem a quinoou

Hodnocení:
(9)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Hlíva ústřičná podpoří imunitu i hubnutí. Quinoa je dokonalým zdrojem energie, který i při své vysoké výživové hodnotě pomáhá hubnout. Tak na co čekáte? Uvařte si hlívu na víně s quinoou!

Ingredience pro:
2 porce
  • 1 bílá cibule
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 1/2 hrnku zeleninového vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • 200 g čerstvého baby špenátu
  • čerstvý tymián
  • pepř
  • himálajská sůl
  • 1 bobkový list
  • strouhaný parmazán
  • 1 hrnek tmavé quinoi
Článek

Postup

Krok 1: Quinou propláchněte a nechte 3 hodiny odstát ve vodě. Do hrnce nalejte dva hrnky vody, přidejte bobkový list a přiveďte k varu. Do vroucí vody přidejte scezenou quinou a vařte zhruba 20 minut, dokud se voda nevypaří a quinoa hezky nezměkne.

Krok 2: Na olivovém oleji mezitím orestujte nadrobno nakrájené cibulky. Přidejte na proužky nakrájenou hlívu s několika snítky tymiánu a znovu krátce orestujte.

Krok 3: Postupně hlívu podlévejte vývarem a bílým vínem, a když je tekutina téměř odpařená, osolte a opepřete. Na závěr vmíchejte hrstku parmezánu.

Krok 4: Hotovou quinou smíchejte s hlívovou směsí a podávejte. Ozdobte strouhaným parmezánem a čerstvě mletým pepřem.

Je hlíva vaše oblíbená houba? Podívejte se s námi na další dva recepty, kde ji můžete využít.

ynezorPumanzeSaNyknalC