Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Hlíva ústřičná podpoří imunitu i hubnutí. Quinoa je dokonalým zdrojem energie, který i při své vysoké výživové hodnotě pomáhá hubnout. Tak na co čekáte? Uvařte si hlívu na víně s quinoou!

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 ks cibule
  • 1 ks červené cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 1/2 hrnku zeleninového vývaru
  • 200 ml bílého vína
    12
  • 200 g baby špenátu
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička himálajské soli
  • 1 list bobkového listu
  • 1 hrst parmazánu
    7
  • 1 hrnek tmavé quinoi
Obsažené alergeny
7
Mléko a mléčné výrobky
12
Oxid siřičitý a siřičitany
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Quinou propláchněte a nechte 3 hodiny odstát ve vodě. Do hrnce nalejte dva hrnky vody, přidejte bobkový list a přiveďte k varu. Do vroucí vody přidejte scezenou quinou a vařte zhruba 20 minut, dokud se voda nevypaří a quinoa hezky nezměkne.

02.

Na olivovém oleji mezitím orestujte nadrobno nakrájené cibulky. Přidejte na proužky nakrájenou hlívu s několika snítky tymiánu a znovu krátce orestujte.

03.

Postupně hlívu podlévejte vývarem a bílým vínem, a když je tekutina téměř odpařená, osolte a opepřete. Na závěr vmíchejte hrstku parmezánu.

04.

Hotovou quinou smíchejte s hlívovou směsí a podávejte. Ozdobte strouhaným parmezánem a čerstvě mletým pepřem.

Je hlíva vaše oblíbená houba? Podívejte se s námi na další dva recepty, kde ji můžete využít.

Související témata:

Načítám