Hlavní obsah

Rybízová bublanina s mandlemi

Hodnocení:
(107)
Foto: Autorka
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Rybíz chutná v koláčích výtečně. Sladkou chuť těsta v kombinaci s kyselým rybízem můžete vylepšit mandlemi.

Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 6 lžic jemně mletých mandlí
  • 4 vejce
  • 200 ml smetany ke šlehání 30%
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 3 hrnky červeného rybízu
  • 1 lžíce hrubé mouky
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy vyklepněte žloutky. Přidejte cukr a šlehejte, dokud nevznikne hustá a světlá pěna. 

Krok 2: Do těsta pak postupně zašlehávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, mandle a smetanu. Pro intenzivnější chuť můžete do těsta přidat ještě lžičku najemno nastrouhané citronové kůry. 

Krok 3: Ušlehejte hladké těsto. Z bílků pak ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do hotového těsta. Rybíz propláchněte a oberte.

Krok 4: Těsto nalejte na plech vyložený pečicím papírem. Poprašte ho hrubou moukou, zabráníte tak tomu, aby se vám ovoce propadlo do těsta. Přidejte rybíz a koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C.

Můj tip: Po vychladnutí koláč nakrájejte. Můžete podávat s kopečkem zakysané smetany nebo mascarpone.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.