Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Kedlubny. Také vám už doma vystrkují lístky nebo jste je zahlédli v obchodech? Pokud jste na ně dostali chuť, můžete je proměnit ve skvělou pomazánku.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks kedlubny
  • 150 g termizovaného sýra
    7
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 svazek listové petržele
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kedlubnu oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Tekutinu, kterou případně trochu pustí, zkuste ze směsi vytlačit.

02.

Pak přidejte termizovaný sýr, sůl, pepř a pomazánku utřete. Nakonec přimíchejte nasekanou petrželku.

Z nahrubo nastrouhané kedlubny připravíte i báječné zelí, hodí se ke všem masům i ke knedlíkům.

Související témata:

Načítám