Hlavní obsah

Rychlá večeře z pánve: pikantní minutková krkovice s rýží

Hodnocení:
(48)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Musím vás upozornit, že pokud máte rádi chilli, korejská fermentovaná pasta gochujang se s největší pravděpodobností stane vaší novou závislostí. V kombinaci se šťavnatou krkovicí z ní připravíte bleskovou večeři, kterou určitě nebudete vařit jen jednou.

Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g vepřové krkovice
  • 1 cibule
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru
  • 4 lžíce korejského chilli
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Vše kromě oleje den předem smíchejte a nechte v lednici odležet: krkovici pokrájenou na tenké plátky, cibuli na proužky, jarní cibulku na špalíčky, nasekaný česnek, nastrouhaný nebo jemně pokrájený zázvor, fermentovanou chilli pastu gochujang (viz tip na závěr článku), sójovou omáčku, rýžový ocet a čerstvě nadrcený pepř.

Krok 2: Marinované maso (škola marinování masa, ryb a sýrů) je mnohem měkčí a lepší než to bez odležení, ale pokud jste na přípravu nemysleli den předem, naložte ho alespoň 30 minut před smažením.

Krok 3: Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte trochu oleje, maso na něm asi 10 minut při co nejvyšším plameni dokřupava opékejte. Nejprve pustí trochu šťávy, ale pak se pěkně zatáhne a zezlátne. Podle chuti dosolte (ale pozor, pasta i sójová omáčka jsou slané dost). Podávejte s rýží.

Tip: Gochujang (česky kočchudžang) je silně návyková korejská fermentovaná chilli pasta. Koupíte ji na internetu a v korejských, japonských či jiných orientálních potravinách. Je sladko-pálivá a skvěle chutná v nudlích, rýžových a masitých jídlech i polévkách.

Zkoušíte rádi nové suroviny, nebo se raději držíte známé klasiky?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama