Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Salát s kari rýží a spoustou zeleniny potěší nejen vegetaríány. Máte-li rádi pikantnější chutě, přidejte ještě chilli.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžička kari
  • 4 rajčata
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • sůl
  • 1 sáček rýže
  • 1 malý květák
  • 1 balení polníčku
  • pepř barevný mletý
  • 2 lžíce tmavého sezamového oleje
Článek

Postup

01.

Rýži uvařte v osolené vodě se lžičkou kari a nechte ji okapat a vychladnout. Rajčata pokrájejte na čtvrtiny a květák rozeberte na růžičky a uvařte do poloměkka. 

02.

Polníček rozdělte na talíře. Na něj dejte kopeček rýže a okolo něj rozložte rajčata a květák. Vše posypte pažitkou, osolte, opepřete a zakápněte sójovou omáčkou a olejem.

Reklama