Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Bramborový salát jinak, než ho znáte? Pusťte se do varianty z nových brambor, s pečeným kuřetem a bylinkami!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g brambor
  • 4 ks vejce
  • 1/4 kg kuřete
  • 1 ks cibule
  • 1 větvička čerstvého rozmarýnu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Brambory vařte ve slupce asi 10 minut. Po vychladnutí je nakrájejte na kolečka a opečte je na oleji spolu s nakrájenou cibulí. Přidejte nasekaný rozmarýn, na kousky natrhané a uvařené kuřecí maso a vše ještě prohřejte na pánvi.

02.

Brambory s masem rozdělte do misek, ke každé porci přidejte na čtvrtky nakrájené natvrdo uvařené vejce. Salát podávejte s dipem připraveným ze zakysané smetany, kterou dochutíte solí, pepřem a prolisovaným stroužkem česneku.

Tip

Kuřecí maso můžete nahradit jakýmkoli jiným masem, co zbylo z pečení, nebo zkuste uzenou makrelu.

A jaké brambory jsou nejvhodnější na salát? V našem článku se dovíte co radí odborníci.

Související témata:

Načítám