Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

S krabem sice nemají nic společného, ale přesto jsou surimi tyčinky výborné. Vytvořte z nich třeba salát s jablkem a sterilovaným celerem.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 špetka pepře
  • 1 trochu soli
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 150 ml bílého jogurtu
    7
  • 100 ml majonézy
    3
  • 170 g sterilovaného celeru
    9
  • 1 ks jablek
  • 120 g krabích tyčinek
    1
    4
    6
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Tyčinky je samozřejmě potřeba vždy nejdřív vybalit z jednotlivých sáčků (jsou balené jednotlivě) a dejte je rozmrazit, stačí jim tak 15 minut!

02.

Krabí tyčinky nakrájejte na kolečka a přidejte slitý a studenou vodou propláchnutý celer.

03.

Jablko zbavte jadřinců, podle své chuti ho můžete i oloupat a pokrájejte na kousky o něco menší, než je celer.

04.

Cibulkovou nať nakrájejte, přimíchejte najemno nasekané větší jarní cibulky nebo jednu větší bílou cibuli, promíchejte s majonézou a jogurtem a dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

Související témata:

Načítám