Hlavní obsah
3,7
(7)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Dnes si pro vás čtenářka Sandra připravila jídlo z jednoho hrnce, které chutná báječně. Vyzkoušejte vláčné italské rizoto. Povedlo se na jedničku!

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 100 g parmazánu
  • 50 g másla
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 180 g rýže arborio
  • 1 ks lilku
  • 150 g cherry rajčat
  • 1 ks cukety
  • 2 stroužky česneku
  • 60 ml panenského olivového oleje
  • 1 ks paprik
Článek

Postup

01.

Papriku, cuketu a lilek nakrájejte na přibližně stejně velké kousky, rajčata na půlky a česnek nahrubo.

02.

Na pánvi rozpalte olivový olej a zeleninu na něj dejte pozvolna opékat. Nespěchejte, zelenina musí změknout, ale neměla by se přichytit – v konečném důsledku by bylo celé jídlo nahořklé.

03.

Zhruba po deseti minutách opečenou zeleninu zasypte rýží a smíchejte tak, aby byla zelenina rýží rovnoměrně obalená. Pak zalejte bílým vínem, stáhněte oheň na minimum a počkejte, dokud rýže všechno víno nenasaje. Občas zamíchejte.

04.

Když v hrnci nezbude žádná tekutina, zalejte rizoto 200 ml vývaru a postupujte stejně jako s vínem. Proces s vývarem opakujte, dokud nebude rýže krásně měkká a krémovitá.

05.

Nakonec do rizota vmíchejte máslo, nasekané bylinky, sůl, pepř a parmazán. Jídlo dokonale nasytí, a navíc vypadá krásně na talíři.

Pokud milujete rýži a ještě k tomu houby, spojte je do krémového rizota.

Reklama

Související témata:

Načítám