Hlavní obsah

Při koupání se rodina otrávila plynem. Osmiletá Anežka nepřežila, další dcera potřebuje vaši pomoc

Foto: Artem Furman, Shutterstock.com

Foto: Artem Furman, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Říká se, že nejhorší v životě je přežít smrt svého dítěte. To se bohužel stalo nešťastnou náhodou i rodině ze Dvora Králové nad Labem, která přišla o jednu ze svých dcer. Osmiletá Anežka podlehla následkům otravy ze zplodin, které unikly z rozbitého plynového kotle. Matka s druhou dcerou zatím trpí následky. Kamarádi pro ně uspořádali sbírku.

Článek

Letos 8. března došlo ve Dvoře Králové k obrovské tragédii. Když přišel pan Roman z práce domů, našel svou rodinu v bezvědomí v koupelně. Na vině byla otrava oxidem uhelnatým a stalo se to při večerním koupání. Stav jeho čtyřicetileté partnerky Dáši a dvou malých dcer byl velmi vážný. Osmiletou Anežku se už bohužel oživit nepodařilo. Matka se čtyřletou dcerou Majdou se dostaly rychle do nemocnice a byly napojené na umělou plicní ventilaci. Ještě však nejsou z nejhoršího venku.

Následky tragické nehody

Rodině se tak z minuty na minutu otočil život vzhůru nohama a maminka s dcerou mají zatím zdravotní následky, které vyžadují delší rekonvalescenci. Obě jsou proto v lázních, kde navštěvují různé procedury. Paní má problémy s výpadky paměti, a proto do lázní dojíždí pomáhat s dcerou tatínek. „Dáša zvládá například dojít s Majdou do označených dveří. Složitější věci, třeba zjistit, kde se promítají pohádky, nebo vyplnit přihlášku do místní školky, to už dotahuju já,“ vysvětluje otec.

Pomáhá Donio i Dobrý anděl

Pan Roman teď zůstal na všechno sám. Nemůže chodit do práce, protože dojíždí každý den do lázní pomáhat manželce. Jeho kamarádi se snaží podpořit rodinu všemi silami a uspořádali sbírku na crowdfundingové platformě Donio, která by jim měla pomoci s novým začátkem. Je totiž potřeba nejen zdravotní, ale i psychologická pomoc. Důležité bude také najít nový domov, v tom stávajícím je příliš smutných vzpomínek, a to bude asi složitý úkol na delší trať. O pomoc požádali i nadaci Dobrý anděl. Finance jsou momentálně potřeba na rehabilitační pobyty a pomůcky, asistenční služby i psychologickou pomoc.

Pomoct rodině můžete i vy

Pokud byste chtěli Romanovi a rodině pomoct i vy, můžete přispět jakoukoli částkou zde. Nebo zaplaťte libovolnou částku pomocí QR kódu.

Foto: Proženy.cz

.Foto: Proženy.cz

Související témata:
Plynové kotle

Načítám