Hlavní obsah

Nechráněný styk jako důkaz lásky: Nejhorší výmluvy, proč muži odmítají kondom

Foto: Estrada Anton, Shutterstock.com

Foto: Estrada Anton, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro dobrou výmluvu potřebujete špetku mazanosti, bohatou slovní zásobu, tvořivost a kapku hereckého talentu. Smíchejte to s nadržeností a vyjde vám, že někteří muži jsou stále schopní pro milování bez ochrany použít všechny zbraně, které mají. Jak a čím vás chtějí oblafnout?

Článek

Prezervativ urazil hodně dlouhou cestu, aby vypadal jak, jak ho známe dnes, a naplno chránil proti početí i pohlavně přenosným chorobám (teoretická spolehlivost je vyčíslena na jednoprocentní selhání). A díky bohu za to! Úplně první „kondom“ na světě údajně použila Pásifaé, manželka krétského krále Mínóa, která si do vaginy zasunula kozí měchýř, aby jí Mínos nemohl ublížit, neboť jeho semeno údajně obsahovalo „škorpióny a hady“, jež zabíjeli královy milenky. Takovou ochranu si už asi nikdo z nás neumí představit.

Současné kondomy jsou tenčí než lidský vlas, slibují větší citlivost a zajišťují realistické prožitky ze sexu. Přesto je někteří muži odmítají a používají k tomu různé výmluvy. Se kterou jste se setkala právě vy?

Vždyť užíváš pilulky, ne?

Hormonální antikoncepce ženám dala svobodu. Spolehlivost antikoncepčních pilulek je 99 %, tedy pokud se užívají správně a pravidelně. Malé tabletky z blistru však nechrání proti kapavce, syfilidě, viru HIV a dalším nezvaným návštěvníkům, které prostě nechcete. Skutečnost, že se stále někteří muži na pilulky odvolávají a myslí pouze na těhotenství, ne na pohlavně přenosné nemoci, je přímo děsivá.

Je to důkaz lásky!

Sex bez kondomu rovná se sex z lásky. Nebo aspoň takhle se to dívkám také prezentuje. „Pokud na kondomu trváš, tak si mě nevážíš,“ uslyšela osmnáctiletá Karolína, která se se svým zážitkem svěřila na jednom z diskuzních fór. Naštěstí dotyčnému na špek neskočila!

S kondomem to není ono

„Mít na penisu pláštěnku, to je jako kdyby mě někdo zabalil do mikrotenového sáčku a chtěl po mně, abych v tom ušel deset kilometrů.“ Inu, i s tímhle názorem se můžete setkat. Že se samci vymlouvají na to, že si sex s kondomem neužijí, je pro ně nepohodlný a přinejmenším obtěžující, je věc poměrně známá.

Pravda je ovšem taková, že nejtenčí bezlatexový kondom na světě má tloušťku pouhých 15 mikrometrů (standardní ultra tenký kondom má okolo 50 mikrometrů). Materiál tohoto prezervativu přilne na teplou pokožku tak, že není ani cítit. Takže kdo má vysoké nároky, má dostupné řešení!

Foto: megaflopp, Shutterstock.com

A čirou náhodou tu mám zrovna tvoji velikost!Foto: megaflopp, Shutterstock.com

Nemají moji velikost!

Dnešní pánské ochrany sice něco stojí, ale výměnou za finanční investici hezky „obejmou“ jak nejmenší, tak i největší pánské přirození, se kterým se můžete setkat. V případě, že se někdo ohání svými údajnými XXL rozměry a krabičku z drogerie nebo obchodu s erotickými pomůckami odmítá, důvodem rozhodně není slabý výběr produktů na trhu, ale osobní podlé záměry!

Co blázníš? Jsem absolutně zdravý

Teď a tady nemá žádné zdravotní problémy, tudíž se domnívá, že vás nemá čím nakazit. Ehm, myslet neznamená vědět. Inkubační doba, která představuje období mezi vstupem infekčního původce do organismu a prvním nástupem klinických příznaků nemoci, se různí, a pacient už může být nakažlivý. A například u nákazy chlamydiemi se příznaky nemusí ani rozvinout. Milenec, který se nakazil při sexu se ženou před vámi, tak nevědomě lže.

Vážně? Většině žen je to jedno

Průzkum z letošního roku, který na reprezentativním vzorku 528 mužů a 522 žen zpracovala agentura Ipsos a analytický tým e-shopu Růžový slon, poukázal na to, že prezervativ má téměř vždy při ruce jen asi 13 % lidí. Při sexu na jednu noc jej použije zhruba 33 % osob, při partnerském milování jsou o něco oblíbenější antikoncepční pilulky, starší páry nejčastěji provozují sex nechráněný. I tohle „nepřizpůsobiví“ muži rádi používají coby výmluvu a snaží se svoji partnerku znejistit ve smyslu, že ona je ta jediná „prudička-hygienička“, jež dělá ze sexu vědu, nikoli rozkoš.

Načítám