Hlavní obsah

Jak na lepší sex bez pout, krkolomných pozic a šlehačky na nahém těle

Foto: Lucky Business, Shutterstock.com

Foto: Lucky Business, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete lepší a častější milostné prožitky, vytrvalost při fyzicky náročnějších pozicích a silnější vyvrcholení? Nemusíte o tom jen snít. Proměňte vize ve skutečnost a zlepšete kvalitu svého sexuálního života. Stačí změnit životní styl!

Článek

Každodenní rutina hraje při udržování fyzického a psychického zdraví důležitou roli. Co děláte (nebo naopak neděláte) od pondělí do neděle se podepisuje i na tom, co zažíváte pod peřinou. Stagnuje váš milostný život? Nerozpaluje vás líbání ani masáže tak jako dřív? Zde jsou tři jednoduché způsoby, jak zlepšit svůj sexuální život s pomocí nenásilných a příjemných úprav životního stylu.

1. Srovnejte hladiny hormonů

Produkci estrogenu a testosteronu, které jsou podstatné pro sexuální touhu a výkon, reguluje hormonální systém. Jak ho zdravě podpořit a od čeho dát ruce pryč? Pohromou pro sexuální život jsou průmyslově zpracované potraviny s vysokým glykemickým indexem. Bývají plné cukrů, nezdravých tuků a soli a narušují optimální hladiny pohlavních hormonů.

Kdo si chce v posteli užít, měl by se také držet dál od čehokoli s obsahem lékořice. Její hlavní složkou je kyselina glycyrrhizinová, která je zodpovědná za specifickou lékořicovou chuť a její pravidelný příjem ve vyšších dávkách výrazně snižuje hladinu testosteronu, a navíc nebezpečně zvyšuje tlak, takže sbohem, pendreky!

Sexuální život naopak osvěží ořechy. Ať už si vyberete vlašské, nebo lískové, chybu neuděláte. Obsahují aminokyselinu arginin, která se v těle přeměňuje na oxid dusnatý. Ten umí rozšířit cévy, což vede k lepšímu a rychlejšímu dodávání živin a kyslíku do tkání a k vyššímu prokrvení. Výsledkem je větší chuť na sex, lepší prožitky a vytrvalost a také snazší dosažení orgasmu. Dobrá zpráva je, že se sáček s oříšky vejde i do sebemenší tašky a můžete je tak mít neustále při sobě.

2. Pravidelně cvičte

Průtok krve do genitálií zvyšuje nejen oxid dusnatý, ale také cvičení. Pravidelný pohyb buduje vytrvalost, snižuje hladinu stresu, posiluje imunitu a z dlouhodobého hlediska zvyšuje testosteron. Pokud vám vůbec nic neříká běh, jízda na kole, plavání ani třeba pilates, tak alespoň posilujte svaly pánevního dna.

Co mají společného se sexem? Aktivují schopnost stáhnout poševní svalstvo kolem penisu, díky čemuž zvyšují tření a tím i stimulaci. Současně prokrvují klín, dělají ho citlivějším a vnímavějším vůči dráždění a pečují o lubrikaci vaginy. A jestli se vám nechce ani do sestavy na pánevní dno, pak rozhodně vyzkoušejte jediný účinný cvik pro lepší sex, který propaguje jogínka Hilaria Baldwin (38).

Foto: MYDAYcontent, Shutterstock.com

Pevné pánevní dno je důležité nejen pro lepší sex a proti inkontinenci, ale také pro celý stabilizační systémFoto: MYDAYcontent, Shutterstock.com

3. Kroťte napětí, úzkosti a stres

K častým zabijákům libida patří i stres a únava, potažmo hektický život plný úkolů. Možná se vám do milování nechce, protože jste pod tlakem pracovních problémů. Pokuste se tedy vyčlenit si čas jen pro sebe: meditujte, pouštějte si uklidňující hudbu, choďte do přírody, provádějte dechové techniky. Prospěje vám to nejen v sexuální oblasti.

Ke zvládání stresu napomáhají i byliny, jako je levandule, kozlík, meduňka, chmel či třezalka. S partnerem se také co nejčastěji objímejte. Dotek je zásadní pro úspěch ve vztahu, díky němu se snižuje hladina stresového hormonu kortizolu a stal se základním kamenem většiny programů sexuální párové terapie.

Reklama

Načítám