Hlavní obsah

Posílá mi fotky svého přirození, ale sejít se nechce. Jak poznat úchyla na seznamce?

Foto: Taisiya Kozorez, Shutterstock.com

Foto: Taisiya Kozorez, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni, kdo se chtějí seznámit přes internet, zbystřete. Řeč bude o nenormálních a zvrácených mužích na internetu, zkrátka o úchylech. Co třeba když vám pošle tzv. dick pic, tedy fotku svého přirození? Znamená to automaticky, že ho máte vyřadit?

Článek

Na adresu jakztohoven@firma.seznam.cz přišel následující dotaz:

Dobrý den, jak poznat úchyláka na online seznamce? Že mi někdo pošle fotku svého přirození není až tak divné v dnešní době, ale na setkání prakticky nemá čas. Vymlouvá se na svou rodinu, se kterou tráví čas, nebo práci, a nejvíc ho zajímá písemná erotika a dál nic. Tvrdí, že nemá čas. Snaží se vystupovat seriózně a píše o vztahu, ale nechová se tak. Už mám jednu tragickou zkušenost. Nechci se spálit. Díky za názor, Veronika.

Odpověď

Dobrý den Veroniko, díky za dotaz. Ptáte se, jak poznat úchyla na seznamce. Píšete o muži, s kterým jste se setkala na online seznamce, snad vám posílal i nějaké nevyžádané intimní fotky, jestli to dobře chápu. Nemá moc čas a zdá se, že má rodinu. Zajímá ho především psaná erotika.

Předně si myslím, že je potřeba jít po internetovém seznámení vždy co nejdřív ven na reálné setkání, pokud máte chuť se poznat. Nebudovat si obrázek podle online komunikace, lide mohou lhát a klamat. Zároveň, i když se hodně těšíte na vztah, myslím, že je opravdu dobré být opatrný a jít cestou bezpečí a komfortu. Pokud druhá strana komunikuje agresivně, vulgárně, posílá nevyžádané obrázky, ideální je rovnou komunikaci ukončit, popřípadě nahlásit. Myslete hlavně na sebe. Na své dobro. Nic víc není důležité. Zasloužíte si jen to nejlepší.

Upřímně to takhle na dálku na chápavého prima chlapíka moc nevypadá (k tomu, jak poznat divného muže na seznamce, bych doporučil film V síti). Dovolím si položit pár otázek a uvidíte, jestli vám to bude k něčemu dobré. Co nám vůbec mohou mobilní seznamovací aplikace nabídnout? Co očekáváme? Je to cesta, kde si najít milence? Manžela pro založení rodiny? Přináší online seznamování opravdu dobré informace o tom, s kým se plánujete setkat? Je to prostor pravdivý? Nebo prostor přetvářky? A jaké to je, když jdu konečně ven s někým, koho znám jen z online světa? Jak se pak cítím?

Za mě osobně jsou online aplikace fajn prostor, kde se dá na někoho narazit, podobně jako v baru. Stejně jako dřív i tady jsou setkání s budoucím partnerem dílem náhody. První kontakt s cizincem nebo cizinkou je na světě. Heureka! Je to náhodné setkání dvou lidí, nic víc a nic míň. Že byste si měli rozumět, nebo se dokonce zamilovat, protože jste se „mečli“ na základě jedné fotky a tří slov? Aplikace prostě jen umožňuje seznámit se a pak jít ven s cizím člověkem. A podívat se, jaký je. Můžete to pozorovat dlouhodobě, zjišťovat o něm víc a víc a pomalu si dělat obrázek. Je spolehlivý? Dá se mu věřit? Přitahuje mě? Je to sympaťák?

Neočekával bych, že vám internet hned přivede domů manžela. Zároveň bych si nedělal žádný obrázek o sobě samém, pokud mě budou lidé odmítat, nebo se mi po prvním rande neozvou. I když se to bude opakovat. Denně potkáte spoustu lidí, kteří jsou vám úplně cizí. Potkat někoho, komu propadnete, je dost ojedinělé, to sama znáte, ne? Nejde čekat, že si s každým druhým cizím mužem sednete a padnete do oka jen proto, že také někoho shání na seznamce.

Načítám