Hlavní obsah

Typy mužského chování, které sice vypadají pěkně, ale klamou

Foto: oneinchpunch, Shutterstock.com

Foto: oneinchpunch, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají. Je vám sympatické, jak krásně se k vám muž v prvních fázích vztahu chová? Nesedněte mu na lep. Pod maskou vstřícnosti a lichotek se občas skrývá jenom přetvářka. Tyhle čtyři typy partnerů jsou toho důkazem!

Článek

Tváří se jako skvělý chlap, ale nikdy nevíte, co se stane, když natrhnete obal čokoládového vajíčka a podíváte se na hračku vevnitř. Na některé signály byste měly být opatrné. Které typy pánského chování sice působí roztomile, ale můžete na nich pěkně pohořet?

1. Samotářský roztomilouš

Jeví se jako dokonalý muž. Zajímavý, sečtělý, cílevědomý, pravděpodobně výborný zaměstnanec se zásadami i osobitým nadhledem a sarkastickým humorem. Líbí se vám jeho dvě tváře, tedy i to, že se občas skoro až dětinsky ostýchá (výborné pro dobývání a svádění), a rozhodně si nedělá hlavu z toho, co řeší ostatní. Působí prakticky a použitelně, nedělá mu problém otevřít vám dveře, hluboce se dívat skrz vás, což si vykládáte tak, že v něm vzplálo semínko lásky. Oceňujete, že jde přímo k věci. Sympatické je i to, že si místo chození do hospody radši čte.

Jenže tenhle chlapík, jakmile zavře dveře společného bytu, se promění ve studený čumák. Je to totiž schizoidní osobnost, která nechala city v čistírně. Pamatuje si, kdy máte narozeniny, ale to je všechno. Nechce s vámi rozebírat starosti, radosti, zážitky ani potřeby. Nikdy si s vámi nic nevyříká a vy už brzy pochopíte, že na tenhle vztah jste samy.

Foto: Dragana Gordic, Shutterstock.com

Muž se schizoidním sklony se může jevit jako pan Dokonalý a v mnoha ohledech takový je, ale pravou lásku, vzájemnost ani odevzdání od něj nečekejteFoto: Dragana Gordic, Shutterstock.com

2. Sladký lichotník

Často a krásně mluví o citech, lásce, potřebě někoho mít, ale i o obětavosti a nezištnosti. Má sklony k dramatu, rád přehrává a při seznamování vám vyvrtá díru do hlavy (je vynikající kecal). Někdy si s ním přijdete jako herečka z černobílého filmu. Vrátil se snad čas? Ta galantnost ve stylu Oldřicha Nového, bože! Nicméně, nic netrvá věčně. Tento typ muže ví, co chcete slyšet, dobře klame tělem a umí zaujmout.

Ovšem káže vodu, pije víno. Jak v práci, tak v lásce je nestálý, pořád hledá něco lepšího. S žádnou ženou nedokáže vytvořit skutečný emoční vztah, známost je pro něj pouze výzva a experiment. Říká se mu histrion. Touží po svobodě, nerad se podřizuje a v soukromí vám dává za vinu, že není šťastný. Jste zodpovědné za to, že je mu teplo či zima a on zase nemá práci. Navíc nechápete, že je mu špatně (má totiž sklony k hypochondrii).

3. Uvědomělý kazatel

Jeví se jako zábavný kus, je okouzlující a je těžké mu odolat. Bývá elegantní, na první pohled citlivější, chytrý, jde si za svým cílem. Poučí vás o lecčem, možná dostanete pokárání, že dostatečně netřídíte odpad a nešetříte planetu. Jak šlechetné, že? Ó, vy se máte, že jste potkaly někoho tak výjimečného. Co na tom sejde, že se občas urazí, když s ním nesouhlasíte?

Proč zrovna váš nápadník závidí druhým, nikdy neodpouští, potřebuje být neustále obdivován a cokoli potřebuje někdo jiný, považuje za malichernost! Bodejť by ne, je to narcis, který má svůj vlastní, dokonalý svět. Uráží ho, když se musí zabývat věcmi, se kterými nemá nic společného (třeba placení nájmu). Nerad se podřizuje, nešetří kritikou, vyžaduje perfektní servis a hlavně vaši radost z toho, že s ním sdílíte jednu domácnost. No uf!

Foto: Just Life, Shutterstock.com

Umí být okouzlující, když potřebuje, ale běda, když mu opravdu podlehneteFoto: Just Life, Shutterstock.com

4. Falešný osobní strážce

Je to skoro superhrdina. Zmíníte se mu, že máte problém v práci, a on se nabídne, že si na dotěrného kolegu posvítí. Na parkovišti vynadá řidiči, který parkuje příliš blízko vašemu autu. Bývá ostražitý, takže se s ním cítíte neohroženě. Je to tak sexy, když se vás chlap umí zastat! Sám říká, že svět je krutý a jen on to s vámi myslí dobře. „Nikomu nevěř. Jenom mně,“ opakuje.

A to je právě ten problém. Sám nedělá totéž a stále vás z něčeho podezřívá, je extrémně žárlivý, vztahovačný, rád používá metody, za které by se nestyděl ani James Bond. Neváhá vám napíchnout telefon nebo auto a už hodně dlouho čte vaše e-maily. Jste jeho. Tělem i duší. Zkrátka paranoidní typ osobnosti. Berte nohy na ramena!

Reklama

Načítám