Hlavní obsah

Máš sexy kamaráda a příšerného otce! Věci, které si v partnerství raději nechte pro sebe

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že pravda vždy a všechno spraví, a proto je nutné ji partnerovi dnes a denně servírovat? Nechte si zdát! Kdy se vyplácí držet jazyk za zuby a kterých sedm věcí by ve vztahu mělo zůstat pod pokličkou? Tohle klidně nechte pomalu bublat!

Článek

Vztah je o upřímnosti. Po většinu času jste nejspíš otevření vůči svému partnerovi, říkáte mu, co si myslíte, cítíte, v co doufáte a tak dále. Komunikace je koneckonců jedním z nejdůležitějších faktorů při udržování lásky. Ale to rozhodně neznamená, že drahé polovičce musíte říct absolutně všechno. Ve skutečnosti je užitečné něco si nechávat pro sebe a většinou se jedná o informace, které neslouží žádnému skutečnému účelu a akorát by do vztahu mohly vnést rozčarování a pochybnosti. A platí to samozřejmě oboustranně! Zde je sedm věcí, které by si partneři navzájem nemuseli sdělovat!

1. Sexy kamarád

Cítit přitažlivost vůči jiné osobě je běžnou lidskou reakcí, za kterou není nutné se stydět. Jenže ne každý pro ni má pochopení. Co se asi stane, když se partnerovi svěříte s tím, že jeho kamarád je tak sexy, až se vám podlamují kolena? Jak by bylo vám, kdyby totéž prohlásil o vaší kámošce? S největší pravděpodobností to povede pouze ke zraněným pocitům, žárlivosti, nejistotě a trapnosti. Dokud nebudete jednat podle svých myšlenek a vašeho partnera to nijak neovlivní, dejte si pusu na zámek.

2. Zbytky pocitů po ex

Pokud někde venku potkáte svého bývalého, může to s vámi zacloumat. Vybaví se vám všechno to hezké, srdce začne bušit. Nebo si naopak vzpomenete, co všechno vám ten bídák provedl, takže pro uklidnění skončíte v kavárně za rohem, s velkou porcí horké čokolády se šlehačkou. Podobné emoce vyvolané střetem s minulostí jsou normální. Prostě se jen zotavujete z předchozího vztahu či vás setkání s ex zaskočilo. Je nutné o tom stávajícího partnera informovat? Určitě ne. Akorát ho to znejistí. Samostatnou kapitolou jsou erotické sny o bývalém.

Foto: Pressmaster, Shutterstock.com

Potkal jsem ex a byla, chudinka, tak bezbranná! To si raděj nechte pro sebeFoto: Pressmaster, Shutterstock.com

3. Antipatie vůči jeho rodině

Tchyně je závistivá a podlá, tchán dennodenně nasává a bratranec se neustále baví šovinistickými vtípky. Myslete si o tom svoje, ale pokud se vám vyloženě neděje nějaké osobní příkoří, pokuste se partnera nebombardovat urážkami na jeho rodinu. Je, jaká je. Stejně to nezměníte a v zájmu mírového vztahu je lepší držet jazyk za zuby. Pokud máte potřebu něco měnit, promluvte si o tom v klidu, věcně a bez urážek.

4. Pochybnosti o vztahu

Slova mohou ublížit víc než třeba facka. A nelze je vzít zpět. Proto pozor, nikdy neříkejte nic, co nemyslíte vážně. Třeba to, že pochybujete o vaší lásce a vztahu jako takovém. Každý se někdy dostane do fáze, kdy hodnotí, zda se partnerství ubírá tím správným směrem, nicméně tyto myšlenky často bývají dočasné a prchavé. Takže je moudré na nich nejprve sedět a jít s nimi ven teprve poté, co se z nich skutečně začíná stávat problém. Ostatně, všechno má svůj čas.

Foto: Victoria 1, Shutterstock.com

Nikdo nemá povinnost vypadat jako z kulturistického magazínuFoto: Victoria 1, Shutterstock.com

5. Partnerova změna vzhledu

Kdo jiný by partnerovi měl říct, že jeho kondice jde k šípku? Myslíte, že vy a zase jenom vy? Tak bacha na formu. Vyhněte se zahanbování těla, může mít opravdu zásadní dopad na duševní zdraví vaší drahé polovičky. Vtípky a narážky typu „už to není, co to bývalo, taťko“, ohrožují duševní pohodu a snižují sebevědomí. Ostatně, každý stárne a nikdo nemá povinnost vypada neustále svěže a o dvacet let méně. Ani vy ne.

6. Názory ostatních na vašeho partnera

V ideálním světě si rodina a přátelé rozumí a ve všem si sednou. Realisticky se to nikdy nestane. Vaše nejlepší kamarádka má k partnerovi výhrady? Nechte si to pro sebe. Ostatně kdo ví, jaká je přesně její motivace. Je zbytečné mezi dvěma lidmi, na kterých vám záleží, ještě zvětšovat propast případných nesympatií.

7. Věci, které vám chybí na starých vztazích

Primát homo sapiens rád porovnává. Má se teď lépe než před rokem? A je tenhle jeho svazek oproti tomu předchozímu šťastnější? Cokoli se vám líbilo na starých vztazích, kupříkladu ranní víkendové rituály v ložnici, nevytahujte. Spíš si se současným partnerem vytvořte vlastní tradice a historii. Přece se nechcete dál ohlížet přes rameno a kopírovat něco, co vám připomíná jinou osobu. To není dobré ani pro jednoho z vás.

Načítám