Hlavní obsah

Chtíč, nebo láska? 5 signálů, že ho nemilujete

Foto: Emotions studio, Shutterstock.com

Foto: Emotions studio, Shutterstock.com

Reklama

Minimálně zpočátku vztahu jdou láska a chtíč ruku v ruce. Jenže někdy je tam jen touha a vášeň, které si lze snadno splést právě s láskyplnými city. Jak poznat rozdíl a zjistit, zda milujete, nebo je to jen silná fyzická přitažlivost?

Článek

zamilovanosti touha po fyzickém sblížení samozřejmě patří. Bez toho by to snad ani nebyla láska. Ale naopak už to tak jednoznačné být nemusí. K tomu, aby vás spaloval chtíč a touha, lásku nepotřebujete. Znáte pět signálů, které značí, že nemilujete, jen toužíte?

1. Myslíte jen na sex

Když na objekt touhy myslíte, tělo reaguje jako zblázněné. Ale jestliže je to jen chtíč, myslíte prostě jen a jen na sex. Vidíte sebe a jeho, těla propletená, zmítaná vášní. Mozek vám servíruje ty nejerotičtější obrázky, přehrává vzrušující film. Nepředstavujete si, jak se spolu procházíte parkem, povídáte si a jen tak se držíte za ruku. Takové věci by vám fantazie nabízela, kdyby to byla láska.

2. Nemáte potřebu se chlubit

Když někoho milujete, máte chuť ukázat celému světu, že patří vám a vy jemu. Nemůžete se dočkat, až ho či ji představíte rodině, blízkým, kamarádům. Pokud je to jen chtíč, tohle vás nijak neláká. Bohatě vám stačí být spolu o samotě, protože to je to, po čem vaše tělo prahne.

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Chcete představit partnera rodině či kamarádům, nebo vlastně ani nevíte, proč byste to dělali?Foto: New Africa, Shutterstock.com

3. Nesníte o budoucnosti

Když se zamilujete, začnete snít. Vidíte, jak kráčíte k oltáři, jak stavíte dům, zakládáte rodinu, v důchodu spolu sedíte v parku a radujete se z vnoučat. Prostě vidíte společnou budoucnost, v duchu ji plánujete, i když vám třeba rozum říká, ať se neukvapujete, že příliš spěcháte. Když je to jen chtíč, vidíte pouze sex a veškerá budoucnost, na kterou myslíte, je ta postelová.

4. Nepovídáte si

Když se zrovna nemilujete, nemáte si moc co říct. Protože jediné, co vás doopravdy spojuje, je právě sex. Možná se v posteli ocitnete uprostřed trapného ticha či nepodstatného klábosení, které ukončí až další milostné hrátky. Vlastně nevíte, co jiného byste spolu mohli dělat.

5. Nesnažíte se poznat

Když spolu mluvíte, je to opravdu jen povrchní povídání. Nemáte potřebu jeden druhého doopravdy poznat, sdělovat si intimnosti, ptát se na osobní názory, zjišťovat, jak vidíte svět, jací jste. Chtíč je totiž povrchní, kdežto láska je hluboká!

Že máte zcela opačný problém a na sex nemáte náladu? Za nechutí na sex hledejte těchto 6 věcí!

Reklama

Načítám