Hlavní obsah

Češky milují erotické hračky, inspirací je Padesát odstínů šedi!

Foto: sakkmesterke, Shutterstock.com

Foto: sakkmesterke, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo by si pomyslel, že Češky kralují v používání erotických hraček? Nejčastěji vlastní a používají vibrátor, ale úspěšný film Padesát odstínů šedi je nasměroval i k dalším praktikám, při kterých se používají pouta či masky. A to není všechno.

Článek

Erotické filmy, snaha o zpestření každodenního stereotypu, ale i zdravotní komplikace. To jsou důvody, které ženy vedou k tomu, aby si pořídily a hlavně využívaly erotické pomůcky. V nočním stolečku mají nejčastěji vibrátor, hračky pro anální sex a ty, které oslovil film Padesát odstínů šedi, i pouta nebo masku.

Češky kralují v používání erotických hraček

V červenci dělala společnost Statista Research Department průzkum mezi ženami z evropských zemí mapující jejich zájem o erotické pomůcky. Potvrdil se trend posledních let, tedy že roste jejich obliba. Možná pro vás bude překvapením, že Češky jsou v tomto ohledu premiantkami.

Češi jsou sice prudérní v tom, že o sexu neradi mluví, ale jakmile se ocitnou za zavřenými dveřmi své ložnice, stud jde stranou a neváhají zapojit do svých hrátek erotické pomůcky. Pravidelně je používá přes 22 % našich žen. Evropský dlouhodobý průměr se přitom pohybuje kolem 12 % a vášnivé Španělky, které skončily na druhém místě, Češky předběhly o 3 %.

Obliba drsnějšího sexu stoupá

Co se výběru nejoblíbenější erotické pomůcky v českých ložnicích týče, patří stupínek vítězů vibrátoru - alespoň to zjistila v loňském průzkumu pro týdeník Ekonom agentura Nielsen Admosphere. Pro zpestření sexu si ho Češi vyberou v 55 %. Ovšem u toho nezůstává a v intimním šuplíku přibývají i další kousky. „Jsou to pomůcky na anální sex a v poslední době jsme zaznamenali také velký zájem o pomůcky pro lehké BDSM, jako je stuha, maska přes oči nebo pouta,“ doplňuje Tomáš Koubík, zakladatel společnosti SexShop.cz.

Tento zájem prodejci přičítají nejen snaze vyzkoušet něco nového, ale právě i inspiraci zmíněným filmem Padesát odstínů šedi, který právě tento druh praktik zpopularizoval.

Foto: sakkmesterke, Shutterstock.com

Nejčastější erotickou hračkou je vibrátor, ale roste obliba i těch určených pro anální sexFoto: sakkmesterke, Shutterstock.com

Pro partnery i osamělé

Erotické pomůcky jsou součástí sexuálního života 44 % Čechů ve věku od 18 do 34 let. Polovina z toho po nich sáhne při sexu s partnerem, čtvrtina si jich užívá sama a zbylá čtvrtina je má pro oba případy. A rozhodně prý dělají dobře, říkají i lékaři. „V partnerském vztahu je velmi důležité pečovat o intimní stránku a erotické pomůcky pomohou vzbudit sexuální touhu a jít naproti lepšímu prožitku a vzrušivosti,“ vysvětluje doktor Marek Broul, primář sexuologického oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

Sex v lese i ve vodě

Svádí léto a slunce k sexu víc, nebo se do něj naopak kvůli vedru lidem spíš nechce? Podle průzkumu e-shopu Růžový slon, který oslovil 529 mužů a 505 žen ve věku 18-65 let, není léto kdovíjak sexuálně žhavé období. Mladí ve věku 18-26 let si ho užívají podle svých slov víc, ale ostatní spíš méně nebo podobně jako v jiné části roku.

A jak často mají Češi sex? Podle Růžového slona to není žádné závratné číslo – nejčastěji to bývá jednou až dvakrát týdně a těch, kteří se mu oddávají častěji než pětkrát za týden, je jen pět procent. Průzkum odhalil i poměrně vysoké procento těch, kteří abstinují a sex nepraktikují vůbec – je jich 17 %.

Když letní počasí nesvádí k sexu častěji, svádí k němu alespoň na méně tradičních místech? Bohužel ne. Skoro 80 % zůstává i v létě nejraději v posteli – jen tu svou doma vymění třeba za tu v hotelu při dovolené. Ve sprše občas přepadnou choutky 19 % lidí a osm procent lidí se neudrží třeba při procházce v lese.

Počet sexuálních partnerů

Letní lásky, prázdninové románky nebo sexuální úlety na dovolené. Jak moc si takových výstřelků Češi užívají? Evidentně nijak zvlášť, tři čtvrtiny oslovených mají jednoho partnera, dva partnery za léto vystřídá jen pět procent. Znamená to tedy, že Češi jsou poměrně věrný národ. Tomu odpovídá i procento nevěr, tu přiznala jen 4 % dotazovaných.

Načítám