Hlavní obsah

Špatný sex a jak ho napravit. V jaký okamžik je ale lepší vzít nohy na ramena?

Foto: ART STOCK CREATIVE, Shutterstock.com

Foto: ART STOCK CREATIVE, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je skvělý, pozorný, empatický, ochotný a ceníte si na něm i mnoha dalších věcí. Jakmile ovšem skončíte v posteli, je erotično v tahu. Neměli by mít všichni lidé hned na začátku vztahu to nejbáječnější milování? A dá se nedostatek přitažlivost nebo šikovnosti v posteli vůbec napravit?

Článek

Černá kočka přes cestu, havran nebo číslo 13 patří k nechvalně proslulým špatným znamením a symbolům neštěstí. Smíšené pocity ovšem můžete i mít z toho, když si s novým partnerem sednete po všech stránkách – kromě té sexuální. Máte dopředu počítat se zkázou a neúspěchem?

Lze se zlepšit v sexu?

Pokud mezi dvěma lidmi úplně chybí chemie, napravit se to nedá. Ani nelze někomu naordinovat zázračnou pilulku obdivu a nehynoucí lásky. Ale některé jiné scénáře, například jistá neobratnost v posteli, jsou opravitelné. Britská sexpertka Tracey Cox léta zastává názor, že sex není exaktní věda a zdokonalit se v něm může naprosto každý.

„Rozum do hrsti, technika se dá naučit, stačí jen vědět, co vám dělá dobře, a následně tyto informace předat tak, aby dopadly na úrodnou půdu. Jakmile je milenec ochotný naslouchat a nechat se učit, není nic špatného na tom ujmout se vedení a převzít zodpovědnost za váš společný milostný život,“ uvádí odbornice s tím, že je však naprosto nezbytné být taktní.

Lektorka špatných milenců

Rozhodně není vhodné partnera komandovat, shazovat, protáčet panenky a posměšně vzdychat, jakmile „sáhne vedle“ nebo udělá něco, co vám není po chuti. Místo toho veďte jeho ruce i jazyk a říkejte mu, že přesně tenhle styl dráždění a rytmus vám nejvíc vyhovuje. „Jestli tápete, čím vlastně podobné rozhovory a lekce začít, pro svoji polepšovnu špatných milenců nakupte erotickou literaturu, která obsahuje věci, o kterých si myslíte, že potřebuje vědět,“ navádí Tracey Cox. V Česku seženete například Vynalézavou lásku od Glenna Wilsona, Sex je umět, chtít a vědět – erotickou bibli, jejímž autorem je Paul Joannides, nebo Hry lásky od Lindy Sonntag. Dozvíte se v nich, jak správně a kde líbat, nebo o důležitosti orálního aerobiku a bude vám zodpovězena spousta všetečných otázek.

Partnerovi sdělte, že je to dárek pro vás oba – nechcete totiž, aby vám došla inspirace. „Pokud se mu do čtení nebude chtít, nechte knihu ležet tak, aby k ní měl přístup. Určitě si ji nejprve přečte soukromě,“ dál radí britská sexuální guru. Vy mu pak navíc odhalte, co přesně funguje přímo na vás samotnou.

Foto: Harbucks, Shutterstock.com

Nebojte se říct nebo raději ukázat, co vám dělá dobřeFoto: Harbucks, Shutterstock.com

Jak sladit sexuální touhy

Sluší se uvést, že pokud si v sobě partner nese nějaká dřívější traumata, bojí se selhání, bývalá láska ho znemožňovala a ponižovala, nechce příliš komunikovat a podobně, měl by se obrátit na kvalitního terapeuta. Podle výše uvedené sexpertky se i tohle dá zvládnout. „Dokonce i dramaticky odlišné sexuální touhy mohou být vyváženy, pokud jste ochotni na sobě pracovat a přistoupit na kompromis,“ apeluje. Život není peříčko a s nikým se nemazlí. Ne vždy si vyberete někoho, kdo má podobný sexuální apetit, postoje i touhy jako vy, tak to berte jako výzvu. Učený z nebe nespadl a čím víc zkušeností, tím víc slasti!

Kdy vzít nohy na ramena

Existuje však jeden scénář, který se se spokojeností v posteli i ve vztahu neslučuje. „Důrazně doporučuji nikdy nevyjednávat se sobeckým milencem. Mluvím o někom, kdo nemá zájem o vaše potěšení, ale stará se výhradně jen o sebe. Někoho, kdo se ani neptá a nezajímá, jestli se vám sex s ním líbí, zda máte či nemáte orgasmus. Sobečtí milenci nepřijmou žádnou zpětnou vazbu nebo kritiku, protože si obvykle myslí, že jsou dokonalým božím darem,“ uzavírá Tracey Cox. Tady tedy utíkejte, co vám nohy stačí.

Reklama

Načítám