Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Sezamovým olejem ovoněné palačinky ocení nejen milovníci asijské kuchyně. Vyzkoušíte je?

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Palačinky
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 hrnku vroucí vody
  • 8 ks jarní cibulky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 lžíce řepkového oleje
Dip
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1 ks chilli papričky
Článek

Postup

01.

Z mouky a vařící vody vypracujte pevné hladké těsto a zabalené do fólie ho nechte 30 minut odpočinout.

02.

Cibulky nakrájejte na kolečka a připravte si dip. Stačí i samotná sójová omáčka, ale lepší je, když ji smícháte s rýžovým octem, nastrouhaným zázvorem a nasekanou chilli papričkou.

03.

Těsto rozdělte na 6 částí a z každé na pomoučeném vále vyválejte tenkou placku. Potřete ji sezamovým olejem (právě ten totiž dodá plackám velmi specifickou chuť), posypte 1/6 cibulek, osolte, opepřete a smotejte do válečku.

04.

Takto vzniklou ruličku zamotejte do šneka, kterého zploštěte na placku válečkem nebo hřbetem ruky. Smažte na rozpáleném oleji asi 3 minuty z každé strany dozlatova, nakrájejte na šestinky a namáčejte v připraveném dipu.

Pokud máte chuť sezamu opravdu rádi, přidejte příště, až budete obalovat kuřecí řízečky, ke strouhance právě sezam, dodá jim ten správný šmak.

Reklama

Související témata:

Načítám