Hlavní obsah

Skoro jako Frida Kahlo! Mladá žena si neupravuje obočí

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nina Morales (23) z Mexika měla už odmalička obočí tmavé, husté a silné. Brzy se kvůli tomu dočkala posměšků od spolužáků. Dnes už se ale nad to dokázala povznést a hrdě jej nosí.

Článek

Jako dítě své výrazné obočí Nina nijak neřešila, až později ve škole si sama všimla, že ostatní dívky ho mají mnohem jemnější a něžnější. Ani tak ji to příliš neznepokojovalo, dokud nepřišly posměšky.

Roky s pinzetou v ruce

Asi tak v páté třídě, kdy jí začalo obočí růst výrazněji, se jí začali spolužáci a především prý spolužačky posmívat. Nina chodila domů s pláčem. To samé ji čekalo na střední škole. Pro křehkou duši dítěte a později teenagera to nebyly vůbec snadné roky. Snaha zavděčit se, být přijata vrstevníky a hlavně nebýt jiná přiměla dívku podřídit této snaze veškerý život. Následujících přibližně osm let trávila každé ráno před zrcadlem s pinzetou v ruce.

Foto: Profimedia.cz

Díky obočí trochu připomíná slavnou malířku Fridu KahloFoto: Profimedia.cz

Vysoká vše změnila

Vše se ale změnilo v roce 2017, když dívka nastoupila na vysokou školu. Studuje strojní inženýrství a její spolužáci jsou vesměs chlapci. A ti prý její obočí zpočátku neřešili. Byla to pro ni úleva. Vyvodila si z toho, že za její mindráky mohou jiné dívky a hlavně ona sama. Ve druhém semestru zahodila pinzetu a s jakýmikoli úpravami obočí ze dne na den skoncovala.

Foto: Profimedia.cz

Osm let obočí den co den vytrhávala, už to neděláFoto: Profimedia.cz

Reakce jsou různé

Jenže jak měsíce a roky přibývaly, její obočí houstlo čím dál víc a nad kořenem nosu jí začalo srůstat. A opět musel dívka čelit posměškům, nebo spíš rádoby vtipným připomínkám spolužáků. Neodpovídala zkrátka společenským představám o kráse. Přesto vytrvala a snažila se na poznámky buď nereagovat, nebo odpovídat vtipně. A spolužáci si ji pomalu dobírat přestávali. Její rodiče si nebyli jistí, že se vydala správnou cestou, ale podpořili ji. Zato její přítel požadoval, ať se k pinzetě vrátí.

Foto: Profimedia.cz

Teď se svým obočím chlubí na sítích. Je jiná a je krásnáFoto: Profimedia.cz

Jenže Nina byla pevně rozhodnutá neměnit se jen proto, aby se někomu zavděčila. Už nechtěla jít proti své přirozenosti jen kvůli druhým. Cítila se najednou svobodně a nechtěla o ten pocit přijít.

A místo, aby příteli vyhověla, rozhodla se dávat fotky svého obočí na sociální sítě. Vnímá to jako motivaci pro ostatní dívky a ženy, které mají nějaké mindráky. Chce jim takto ukázat, že lze mít ráda sama sebe, své tělo i svou tvář, ať je příroda stvořila jakékoli.

Někoho trápí obočí, řada žen je ale nešťastná spíš z chloupků pod nosem. Mise jak se zbavit knírku: 5 možností, jak s ním zatočit!

Načítám