Hlavní obsah
3,0
(110)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Hledáte-li výjimečně jednoduchý recept na mimořádně dobrý hruškový moučník, jste u nás dnes na správné adrese. Tenhle koláč totiž zvládne i malé dítě. Takže vzhůru do pečení!

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 250 g másla
  • 750 g měkkého tvarohu
  • 3 ks vejce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 ks hrušek
  • 1/2 hrnku sušených brusinek
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 180 stupňů a plech vyložte pečicím papírem. Mouku smíchejte s cukrem a práškem do pečiva a polovinu moučné směsi rovnoměrně nasypte na plech.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Hrušky omyjte, očistěte a nakrájejte na tenké plátky nebo je nastrouhejte nahrubo. Tvaroh vyšlehejte s vajíčky a vanilkovým cukrem. Hrušky rozprostřete na moučnou směs, posypte je brusinkami (ty není třeba předem máčet) a vše zalijte vyšlehaným tvarohem.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Jako vrchní vrstva už přijde jen druhá polovina moučné směsi (tu rozsypte opravdu rovnoměrně!) a na tenké plátky nakrájené máslo. Připravený koláč vložte do horké trouby a pečte asi 45 minut dozlatova.

Jak jsme psali už v úvodu – nejlepší je koláč druhý den, když se všechny chutě prolnou, my v redakci ale víme jistojistě, že je výborný i čerstvý.

Související témata:

Načítám