Hlavní obsah

Sypaný rebarborový koláč s jahodami

Hodnocení:
(47)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Sladké máte rádi, ale nesmí to v kuchyni moc dlouho trvat? V tom případě vás dnešní recept nadchne – příprava tohoto „beztěstového“ koláče nezabere víc než 10 minut a je skvělý.

Ingredience pro:
1 plech
  • 500 g dětské krupičky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 200 g cukru krupice
  • 250 g másla
  • 800 g rebarbory
  • 500 g jahod
  • 200 g třtinového cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
Článek

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 175 stupňů Celsia. Jahody zbavte stopek a nakrájejte na menší kousky. Rebarboru zbavte konců, oloupejte ji a taktéž ji nakrájejte na menší kousky. Oboje vložte do mísy a smíchejte s třtinovým cukrem a skořicí.

Foto: Jakub Jurdič

Rebarbora a jahody? Jde to báječně k sobě!

Krok 2: Z kostky másla kousek odkrojte a vymažte jím formu nebo hluboký plech. V míse smíchejte dětskou krupičku, kypřicí prášek do pečiva a krupicový cukr. Asi polovinu této směsi rovnoměrně nasypte do vymazané formy.

Krok 3: Na tuto vrstvu rovnoměrně rozprostřete jahody a rebarboru a vše zasypte druhou polovinou směsi krupičky a cukru. Máslo nakrájejte na plátky a ty rozložte po celé ploše připraveného koláče. Vložte do trouby a pečte asi 40 minut dozlatova.

Foto: Jakub Jurdič

Je to rychlé a jednoduché. Množství je vhodné pro menší plech i pro dortovou formu

Krok 4: Hotový koláč vyjměte, nechte chvíli zchladnout a podávejte. Skvělý je ještě horký nebo úplně vychladlý, který už drží pohromadě o poznání lépe. 

Varování: V redakci se druhého dne dožil jen jeden jediný kousek. A to jen proto, že jsme ho slíbili schovat naší editorce Sabině! Podobný efekt budou mít i tyto lahodné čokoládové makronky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek