Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Na chlebíčky sice nedáme dopustit, ale ruku na srdce: každého hostitele potěší obdivné vzdychání návštěvy, když jim naservíruje svou specialitu. A právě takový účinek mají slané preclíky v čokoládě!

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 100 g slaných preclíků
    1
    7
    11
  • 1/2 tabulky hořké čokolády
    7
  • 1/2 tabulky bílé čokolády
    6
    7
  • 20 g cukrového zdobení
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Preclíky namáčejte položené na vidličce do rozehřáté čokolády, nechte je nad miskou okapat a pokládejte na pečicí papír. Posypejte cukrovými kuličkami nebo po zaschnutí pocákejte dalším druhem čokolády.

Vábivou kombinaci sladkého a slaného si vychutnáte i ve smetanových karamelách, do kterých přidáte špetku soli.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 104,35 kJ
Bílkoviny10,51 g
Tuky20,46 g
Sacharidy67,01 g
Sůl1,27 g
SAFA11,07 g
Vláknina4,38 g
Cukry35,91 g
Související témata:

Načítám