Hlavní obsah

Slimky nechte na věšáku: Jaké džínové kalhoty, sukně a bundy jsou letos trendy?

Foto: Ander5, Shutterstock.com

Foto: Ander5, Shutterstock.com

Reklama

O dlouholeté přátelství je potřeba pečovat. Neumíte si představit život (ani šatník) bez denimu? Pak se zajímejte, co je u něj nového a jak můžete váš vztah zase o něco posunout. Jaké jarní kombinace rády vyzkoušíte?

Článek

Denim patří k módním evergreenům, což ale rozhodně neznamená, že by zůstával dlouhá léta neměnný. V každé sezoně ho můžete vidět v trochu jiném kabátku i pojetí. A přestože rovně střižené džíny nikdy neztratí na hodnotě, existuje spousta dalších kousků, na které se v nové sezoně vyplatí zaměřit.

Nezasekávejte se na slimkách

Největší džínová chyba, kterou můžete udělat, je zůstávat stále u stejných střihů kalhot. Jasně, je fajn, že víte, co vám sedí, není ale škoda ochuzovat se o další zajímavé kousky? Dejte si do nové sezony předsevzetí a zkuste si tentokrát do kabinky odnést i jiné typy džín. Hitem jara jsou ty do pasu, jež napodobují střih klasických kalhot. A nezapomínejte ani na barevné bundy, které denim perfektně doplní.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. bunda Mango, 1699 Kč; 2. kotníčkové boty s otevřenou špičkou Baťa, 1599 Kč; 3. halenka H&M, 899 Kč; 4. džíny Reserved, 899 Kč; 5. náušnice Ti Sento, 1399 Kč; 6. kabelka Mango, 499 KčFoto: Archiv firem

Jiná sukně, jiná podoba

V modernějším provedení najdete i sukně. Naším oblíbeným kouskem je pouzdrovka s důmyslným zipem a v bílém provedení. Sukni nemusíte nosit jen s halenkou nebo oblíbeným topem, spojit ji můžete i se sportovními prvky, jako je mikina s kapucí (díky kratší verzi nepřijdete o pas a efekt prodloužení postavy) a rádoby běžecké tenisky.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. náušnice H&M, 249 Kč; 2. kabelka Reserved, 399 Kč; 3. mikina s kapucí H&M, 499 Kč; 4. džínová sukně H&M, 899 Kč; 5. hodinky Cluse, prodává Klenoty Aurum, 2610 Kč; 6. tenisky Zara, 1299 KčFoto: Archiv firem

Bonusové zdobení

Pokukujete po nové „džísce“? Zaměřte se na střihy, které nejsou vyloženě na tělo a klidně podlehněte i zdobení. Zároveň se nebojte zkoušet nové kombinace – denimová bunda vypadá skvěle například v doprovodu „slušňáckých“ kalhot. À propos, pokud máte někde hluboko v šatníku proutěnou kabelku, letos ji určitě oprašte.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. džínová bunda H&M, 1499 Kč; 2. nazouváky Humanic, 1499 Kč; 3. body PrettyLittleThing, prodává Tamsin, 820 Kč; 4. široké zkrácené kalhoty H&M, 799 Kč; 5. sluneční brýle Bershka, 299 Kč; 6. kabelka Zara, 899 KčFoto: Archiv firem

Vezměte na milost lacláče

Ne, lacláče rozhodně nepatří jen do šatníku nastávajících maminek nebo malých dětí. Zavzpomínejte na devadesátá léta a dejte tomuto kousku ještě jednou šanci. Důležité ovšem je, s čím lacláče párujete. Není-li vám -náct, přemýšlejte, jak je povýšit. Místo bavlněného trička volte košili nebo halenku (skvěle fungují topy s odhalenými rameny), přidejte boty na podpatku a stylovou kabelku. Úspěch zaručen!

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. halenka s odhalenými rameny F&F, 399 Kč; 2. kožená kabelka Tommy Hilfiger, prodává Bibloo, 4749 Kč; 3. lacláče H&M, 899 Kč; 4. sluneční brýle Reserved, 249 Kč; 5. sandálky Zara, 1599 KčFoto: Archiv firem

Jaký džínový kousek nosíte nejraději? Napište nám!

Reklama

Načítám