Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Červenají se vám na zahradě rajská jablíčka? Proměnit je v luxusní omáčku na těstoviny se zdá jako super nápad. Tady je inspirace!

5 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 320 g těstovin
  • 4 ks rajčat
  • 8 ks ančoviček
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 4 lžíce bílého vína
  • 4 ks šalotky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mandlí
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Fusilli uvařte dle návodu na obalu.

02.

Šalotku nakrájejte najemno, ančovičky rozdělte na kousky a rajčata nasekejte na kousky. V pánvi zahřejte olej a opečte na něm šalotku s mandlemi. Když se začne lesknout, přidejte rajčata, ančovičky a bílé víno. Vše nechte asi 10 minut vařit, dokud se tekutina mírně nezredukuje. Nezapomeňte vše dochutit solí a pepřem.

03.

Podávejte s uvařenými těstovinami a natrhanou bazalkou.

Kombinaci rajčat s ančovičkami můžete použít i při výrobě geniálního slaného koláče.

Reklama

Související témata:

Načítám