Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Červenají se vám na zahradě rajská jablíčka? Proměnit je v luxusní omáčku na těstoviny se zdá jako super nápad. Tady je inspirace!

5 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 320 g těstovin
    1
    3
  • 4 ks rajčat
  • 8 ks ančoviček
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 4 lžíce bílého vína
    12
  • 4 ks šalotky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mandlí
    8
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Fusilli uvařte dle návodu na obalu.

02.

Šalotku nakrájejte najemno, ančovičky rozdělte na kousky a rajčata nasekejte na kousky. V pánvi zahřejte olej a opečte na něm šalotku s mandlemi. Když se začne lesknout, přidejte rajčata, ančovičky a bílé víno. Vše nechte asi 10 minut vařit, dokud se tekutina mírně nezredukuje. Nezapomeňte vše dochutit solí a pepřem.

03.

Podávejte s uvařenými těstovinami a natrhanou bazalkou.

Kombinaci rajčat s ančovičkami můžete použít i při výrobě geniálního slaného koláče.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 122,01 kJ
Bílkoviny14,18 g
Tuky17,51 g
Sacharidy72,75 g
Sůl4,65 g
SAFA2,68 g
Vláknina5,91 g
Cukry10,42 g
Související témata:

Načítám