Hlavní obsah

Těstoviny s rajčaty, mandlemi a ančovičkami

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Červenají se vám na zahradě rajská jablíčka? Proměnit je v luxusní omáčku na těstoviny se zdá jako super nápad. Tady je inspirace!

Ingredience pro:
4 porce
  • 320 g těstovin (fusilli)
  • 4 rajčata
  • 8 ančoviček
  • bazalka
  • 4 lžíce bílého vína
  • 4 šalotky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce loupaných mandlí
  • pepř
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Fusilli uvařte dle návodu na obalu.

Krok 2: Šalotku nakrájejte najemno, ančovičky rozdělte na kousky a rajčata nasekejte na kousky. V pánvi zahřejte olej a opečte na něm šalotku s mandlemi. Když se začne lesknout, přidejte rajčata, ančovičky a bílé víno. Vše nechte asi 10 minut vařit, dokud se tekutina mírně nezredukuje. Nezapomeňte vše dochutit solí a pepřem.

Krok 3: Podávejte s uvařenými těstovinami a natrhanou bazalkou.

Kombinaci rajčat s ančovičkami můžete použít i při výrobě geniálního slaného koláče.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama