Hlavní obsah

Smutné narozeniny v nemocnici: Jiřímu Pomeje je dnes 54

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Herec a producent Jiří Pomeje byl pro své rodiče takovým předčasným vánočním dárečkem. Dnes totiž uplynulo přesně 54 let od jeho narození. Žádné bujaré oslavy narozenin ale nechystá. V poslední době se potýká s vleklými zdravotními problémy. Vrátila se mu rakovina. Čím vším si Pomeje už v životě prošel a které známé ženy se objevovaly po jeho boku?

Článek

Herec a producent Jiří Pomeje dnes slaví 54. narozeniny. A zdá se, že ho život stále zkouší. Jakmile se trošku dostal z finančních problémů a na chvíli se mu konečně začalo dařit i v lásce, přišla další rána. Tentokrát jej nezradil producentský úsudek, ale zdraví. Neúprosná diagnóza ho dostala na kolena. Bez hlasu se mu pracuje jen těžko. A utrpení ještě nekončí. Připomeňte si, co všechno už má za sebou.

Osudová chyba

Pomeje má vystudované herectví. Výčet filmů, ve kterých se objevil, je sice poměrně rozsáhlý, ale většinou šlo o malé role. Hrál například v erotických komediích Playgirls (1995) a Playgirls 2 (1995), což nejsou zrovna skvosty české kinematografie. Po roce 2000 už je navíc seznam jeho rolí o poznání chudší, a navíc přichází osudová chyba, která mu negativně ovlivnila život na spoustu let.

Kromě herectví se Jiří Pomeje začal realizovat také coby producent. Zpočátku se mu dařilo. Podílel se například na úspěšných pohádkách, jako je Princezna ze mlejna (1994) nebo Z pekla štěstí (1999). Jenže potom jeho odhad na dobrou filmařskou příležitost selhal. V úspěch historického snímku Andělská tvář (2001) režiséra Zdeňka Trošky (65) věřil natolik, že si na jeho výrobu půjčil.

Možná mu zlomila vaz vlastní domýšlivost, po boku své tehdejší manželky Michaely Kuklové (50) totiž ve filmu ztvárnil jednu z hlavních rolí. Očekávaný úspěch se nekonal, návštěvnost byla podprůměrná, zisky nijak oslnivé a Pomeje nebyl schopný půjčky splácet. Zkrachoval a následovaly letité soudní spory. Po částech splácí dluhy dodnes.

Foto: Profimedia.cz

Pomeje s první ženou Michaelou Kuklovou Foto: Profimedia.cz

Milostné nezdary

Jeho krach bohužel odnesla i dnes již bývalá manželka herečka Michaela Kuklová, která se také musela soudit, aby jí nepřipadly dluhy jejího manžela. Exekuci na rodný dům se ale nevyhnula. V devadesátých letech si brala poměrně úspěšného producenta, potom následoval propad. Pomeje připravil Kuklové roky plné stresu a strachu z milionových dluhů a neúspěch začal utápět v alkoholu. Manželé se rozvedli v roce 2007.

Prázdné místo v Jiřího životě brzy obsadila další známá žena. Svatba se zpěvačkou Ivetou Bartošovou (†48) se konala s velkou pompou na zámku Hluboká v roce 2008. Ani tento vztah ovšem nevydržel, oba do něj šli s nějakým břemenem. Pomeje s dluhy a Bartošová začala trpět psychickými problémy a sklouzávat k závislosti na alkoholu a lécích. V roce 2010 bylo manželství rozvedeno.

Foto: Profimedia.cz

Ani druhé manželství, s Ivetou Bartošovou, nevyšloFoto: Profimedia.cz

Trable se zdravím

Postupně se Pomeje začal dostávat z největších problémů, splácel dluhy a jeho další osudovou ženou se stala DJka Andrea Šťastná (30), která přijala příjmení Pomeje v roce 2013. Osm měsíců po svatbě se Jiřímu konečně narodilo první dítě, dcera Anna (4). Producent přijal velkou část zodpovědnosti za její výchovu, jeho manželce se totiž v práci dařilo více a jezdila hrát i do zahraničí.

Foto: Profimedia.cz

Třetí manželství, s Andreou, prý zničily problémy s alkoholemFoto: Profimedia.cz

Další ťafka od života přišla v roce 2017. Pomejemu lékaři diagnostikovali rakovinu hrtanu. Ten se dlouho snažil vyhnout operaci, dokonce se pokusil rakovinu vyhladovět půstem trvajícím 42 dní. Jenže hladovka nezabrala, Pomeje sice přežil, ale přišel o svůj důležitý pracovní nástroj – o hlas.

Foto: Profimedia.cz

Rakovina bere Jiřímu mnoho silFoto: Profimedia.cz

Jeho vleklé problémy s alkoholem se tím ještě prohloubily, Andrea je uvedla jako hlavní důvod podané žádosti o rozvod. Rozvod je nicméně momentálně pozastaven, rakovina se totiž Pomejemu vrátila a tentokrát napadla kosti.

Co pozitivního byste vzkázali Pomejemu do boje se zákeřnou nemocí?

Reklama

Související témata:
Producent

Načítám