Hlavní obsah
3,4
(8)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Milujete sněhové pusinky? Dopřejte si luxusní mlsání v podobě sněhových oček s citronovým krémem!

25 min.
Příprava
1 hod., 15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Košíčky
  • 4 ks bílku
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 lžička škrobu
  • 1 lžička octa 8%
Lemon curd
  • 4 ks žloutků
  • 3 ks citronu
  • 60 g cukru
  • 60 g másla
Článek

Postup

01.

Bílky s cukrem šlehejte elektrickým šlehačem 3 minuty na nejnižší stupeň, poté výkon zvyšte a došlehejte do tuha. Před koncem šlehání přidejte škrob a ocet. Sníh by měl být opravdu pevný, aby držel tvar.

02.

Sníh naplňte do cukrářského sáčku s kulatou zdobící špičkou a na plech vyložený pečicím papírem tvořte asi v průměru 4 centimetrová kolečka, kterým vytvořte zvednuté okraje, aby vznikla mistička. Pečte asi hodinu při 100 °C (jestli máte troubu s cirkulací vzduchu, použijte tento program), pak otevřete dvířka a košíčky nechte v troubě vychladnout.

03.

Mezitím si připravte krém: šťávu a na jemno nastrouhanou kůru z citronů dejte do ohnivzdorné misky nebo rendlíku, přidejte cukr, žloutky a máslo a prošlehejte. Ve vodní lázni pak asi 15 minut při stálém míchání zahřívejte, dokud krém nezhoustne na konzistenci pudinku. Nechte ho vychladnout a plňte s ním košíčky.

Tip: Košíčky plňte až těsně před podáváním, aby sníh nenavlhl.

Lemon curd vydrží v lednici až dva týdny, tak si ho připravte rovnou víc a příště s ním upečte citronový cheesecake podle naší nejmladší blogerky.

Reklama

Související témata:

Načítám