Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Jahody se šlehačkou nebo v bublanině ochutnal asi každý. Naservírujte je rodině se špagetami a jemnou ricottou a uvidíte, že je po vás budou chtít zas a zas.

5 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
  • 400 g čerstvých jahod
  • 4 ks banánu
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 kelímek ricotty
  • 1 hrst meduňky
Článek

Postup

01.

Špagety uvařte v mírně osolené vroucí vodě na skus. Banány oloupejte a nakrájejte na kolečka. Z jahod odstraňte zelené konce a nakrájejte je na čtvrtiny. 

02.

Polovinu jahod dejte spolu s banány a 2 dl vody do hrnce, přidejte cukr a citronovou šťávu a přiveďte k varu. Když je ovoce poloměkké, vmíchejte k němu špagety. 

03.

Na talířky je servírujte s čerstvými zbylými jahodami, kousky ricotty a ozdobte je lístky meduňky.

Z riccoty vykouzlíte i tyto báječné lívanečky se špenátem!

Související témata:

Načítám