Hlavní obsah

Špagety s omáčkou z červené čočky

Hodnocení:
(69)
Foto: Marek Kučera
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
střední

Hledáte inspiraci na rychlou večeři bez masa? Vyzkoušejte omáčku z červené čočky, je lehká a přesto zasytí. Zaručeně zachutná celé rodině!

Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g uvařených špaget
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 mrkev
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 50 g parmezánu
  • 3 lžíce oleje
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte nadrobno a stroužek česneku prolisujte. Očištěnou mrkev nakrájejte na kolečka a řapíkatý celer na kousky. Zázvor nastrouhejte na jemném struhadle. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm cibuli. 

Krok 2: Po chvíli přidejte česnek a nechte ho provonět. Poté přidejte mrkev a celer, vše promíchejte a krátce opečte.

Krok 3: Do základu pak vmíchejte propláchnutou čočku, loupaná rajčata a zázvor. Vše promíchejte, osolte, opepřete a zalejte polovinou vývaru. Směs přiveďte k varu. V průběhu vaření občas promíchejte a dolévejte vývar. 

Krok 4: Když je čočka měkká, omáčku stáhněte z ohně. Podávejte se špagetami, posypané hoblinkami parmezánu. Hotový pokrm můžete na talíři nakonec ozdobit lístky bazalky nebo bylinkami podle chuti. 

Jestli máte rádi těstoviny, pak musíte umět poctivé boloňské ragú. A jakou omáčku na špagety děláte vy? 

ynezorPumanzeSaNyknalC