Hlavní obsah
2,9
(90)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Aktualizováno

Hledáte inspiraci na rychlou večeři bez masa? Vyzkoušejte omáčku z červené čočky, je lehká a přesto zasytí. Zaručeně zachutná celé rodině!

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 ks mrkve
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 plechovka rajčat
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 50 g parmazánu
  • 3 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte nadrobno a stroužek česneku prolisujte. Očištěnou mrkev nakrájejte na kolečka a řapíkatý celer na kousky. Zázvor nastrouhejte na jemném struhadle. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm cibuli. 

02.

Po chvíli přidejte česnek a nechte ho provonět. Poté přidejte mrkev a celer, vše promíchejte a krátce opečte.

03.

Do základu pak vmíchejte propláchnutou čočku, loupaná rajčata a zázvor. Vše promíchejte, osolte, opepřete a zalejte polovinou vývaru. Směs přiveďte k varu. V průběhu vaření občas promíchejte a dolévejte vývar. 

04.

Když je čočka měkká, omáčku stáhněte z ohně. Podávejte se špagetami, posypané hoblinkami parmezánu. Hotový pokrm můžete na talíři nakonec ozdobit lístky bazalky nebo bylinkami podle chuti. 

Jestli máte rádi těstoviny, pak musíte umět poctivé boloňské ragú. A jakou omáčku na špagety děláte vy? 

Reklama

Načítám