Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Voňavá rajčátka a špagety. Delikatesa!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
    1
    3
  • 1 ks brokolice
  • 250 g cherry rajčat
  • 100 ml červeného vína
    12
  • 1 lžička soli
  • 2 snítky čerstvé bazalky
  • 1/4 lžičky pepře
K podávání
  • 1 balení mozzarelly
    7
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Špagety uvařte v osolené vodě na skus. Na poslední asi tři minuty k nim přidejte brokolici rozebranou na malé růžičky. Vše sceďte a dejte na teplé místo.

02.

V hlubší široké pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém pět minut restujte na poloviny nakrájená rajčátka. Osolte je, opepřete, přidejte bazalku a podlijte červeným vínem. Jakmile se víno vyvaří, do pánve přidejte špagety s brokolicí a zlehka promíchejte. Podávejte se sýrem Mozzarella a dle chuti můžete zakápnout olivovým olejem.

Načítám