Hlavní obsah
Foto: Archiv Redakce

Foto: Archiv Redakce

Máte rádi špenát, ale s knedlíkem a do palačinek už vás nebaví? Vyzkoušejte pesto a přimíchejte ho do špaget. Je to výborné!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
    1
    3
  • 150 g listového špenátu
  • 60 g vlašských ořechů
    8
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 lžíce čerstvé máty
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 ks citronu
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Špagety uvařte v osolené vroucí vodě na skus. Česnek, špenát, ořechy, petrželku, mátu a citronovou kůru i šťávu rozmixujte s 1 dl vody a 3 lžícemi olivového oleje. Směs osolte a opepřete. Uvařené špagety dejte do hlubší pánve, promíchejte s pestem a nechte prohřát. Pokud se vám zdají sušší, přidejte trochu oleje nebo vody ze špaget. Těstoviny poté podávejte posypané restovanými jádry vlašských ořechů.

Načítám