Hlavní obsah
3,6
(63)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Chcete jíst, chcete jíst hned a chcete jíst ze surovin, co máte doma? Pusťte se do špaget aglio, olio e peperoncino! Jednoduchá kombinace česneku, olivového oleje a chilli se nikdy nepřejí, uvařeno máte do 10 minut a ingredience můžete mít doma týdny.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Špagety (chilli dejte čerstvé nebo sušené vločky)
  • 200 g špaget
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 špetka chilli
  • 1 lžička soli
Dle chuti
  • 2 lžíce parmazánu
  • 1 lžíce listové petržele
Článek

Postup

01.

Špagety uvařte v hodně osolené vodě dle návodu na obalu na skus. Trochu vody si nechte na případné zředění omáčky.

02.

Mezitím na velmi mírném ohni v pánvi velké tak, aby se do ní vešly i špagety, prohřívejte olivový olej (s tím nemusíte šetřit) s plátky česneku (množství taktéž upravte dle své chuti) a nasekanou čerstvou chilli papričkou nebo sušenými chilli vločkami. Jde o to, aby česnek a chilli pustily chuť, ale nespálily se.

03.

Do pánve vhoďte scezené špagety, podle potřeby zřeďte trochou schované vody a případně ještě vmíchejte nasekanou petržel a nastrouhaný sýr parmezánského typu (Parmigiano-Reggiano, Gran Moravia, Grana Padano, Pecorino).

Tip: Olej můžete dochutit i několika plátky ančoviček, přihodit krevety nebo třeba škrabkou naplátkovanou cuketu.

Vyzkoušejte i klasické špagety Alfredo s kuřetem, výrazné penne alla vodka nebo skvělé těstoviny v bílé omáčce s mletým masem. Zní to nezvykle, ale určitě je nebudete vařit jen jednou!

Reklama

Načítám