Hlavní obsah

Špagety Alfredo s kuřecím masem

Hodnocení:
(171)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Nejspíš už jste to slyšeli stokrát, ale opakování je matkou moudrosti: na ty nejlepší italské recepty vám většinou stačí jen několik málo (zato ale kvalitních!) surovin. Stejně tomu je u těstovin Alfredo, které dávají zaznít chuti másla, sýru a smetany jemně podtržené česnekem a petrželkou. A co je kromě chuti a jednoduchosti další plus? Hotovo máte během 10 minut!

Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g semolinových těstovin
  • 4 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml smetany ke šlehání 30%
  • 1 hrnek parmezánu
  • sůl a pepř
  • hladkolistá petržel
Na kuře (lze vynechat)
  • 2 kuřecí prsa
  • grilovací koření
  • 1 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

Krok 1: Do velkého hrnce dejte vařit hodně osolenou vodu. Špagety (nebo ještě lépe fettuccine) v ní uvařte dle návodu na obalu na skus.

Krok 2: Česnek oloupejte, bokem nože rozdrťte a nasekejte. Ve velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte česnek a 1 až 2 minuty restujte. Zalijte smetanou, asi 5 minut prohřejte a nakonec vmíchejte sýr a pořádnou dávku čerstvě mletého pepře.

Krok 3: Těstoviny sceďte (trochu vody si ale nechte stranou), vmíchejte k omáčce a podle potřeby zřeďte odloženou vodou. Posypejte petrželí a podávejte jen tak nebo s opečeným kuřetem. To jsem jen pokrájela na tenčí plátky, z obou stran posypala grilovacím kořením a dozlatova opekla na troše oleje (ve stejné pánvi pak můžete připravit omáčku a maso zatím nechat v teple).

Tip: Stejně jako kuře můžete přidat vařenou brokolici, listy špenátu, restované krevety, dušené houby nebo třeba opečené krůtí maso.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.