Hlavní obsah

Špatný sex? Tohle se v posteli na začátcích neodpouští

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Randění a milostné začátky. Je to období vzrušující, ale také plné nervozity. Co se v posteli na začátku vztahu neodpouští? Tedy v případě, že nejde jen o sex, ale chcete, aby se do vás protějšek zamiloval?

Článek

Na počáteční zamilovanost a první milostné kontakty vzpomínají lidé i po letech společného soužití. Někdy ale vztah nepřežije ani první tři měsíce, protože jeden udělá v posteli něco, co se prostě nehodí. Jaké jsou největší milostné hříchy, které způsobí, že další rande s vámi váš protějšek už nebude chtít absolvovat? Podle britské expertky na vztahy a sex Tracey Cox jsou čtyři.

1. Příliš divoký začátek

Žádná milostná praktika samozřejmě není zakázaná, pokud je vám oběma příjemná. Nicméně je nepsané pravidlo, že s divočejšími sexuálními experimenty se nezačíná po pár týdnech randění. „Neříkám, že byste měli provozovat jen misionáře, ale hranice ne zcela běžných praktik by se měly překračovat pomalu, hezky krůček po krůčku. Věřte mi, že navrhnout třeba sado maso hrátky nebo anální sex při druhém milostném setkání je pro většinu lidí příliš,“ tvrdí Tracey Cox.

Důvody jsou dva. Za prvé se dostáváte na velmi nejistou půdu – neznáte se moc dobře, nemáte ani tušení, co se komu z vás líbí či nelíbí, teprve to objevujete. Snadno se může stát, že navrhnete něco, co se tomu druhému příčí, a přitažlivost, kterou k vám cítil, rázem zmizí. Koneckonců sexuální život páru má 8 typických fází, které nelze přeskočit.

A za druhé – co budete dělat za deset let, když už teď potřebuje jeden z vás tak silné koření? „Na milostné experimenty budete mít moře času, tak proč plýtvat inovacemi a energií hned na začátku, když za vás pracují láskou rozbouřené hormony,“ upřesňuje Tracey Cox v britském magazínu Daily Mail.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

V začátcích vztahu je lepší v sexu neexperimentovat. Tedy pokud chcete, aby to byla láskaFoto: fizkes, Shutterstock.com

2. Postelové divadlo

Tohle dělají spíš ženy. Divoké vzdechy, křik, který boří zdi, svíjení, jen když se letmo dotkne vašich bradavek. Dát muži najevo, že se vám to s ním líbí, je jedna věc, předvést ale herecký výkon hodný Oscara je věc druhá.

Možná ho chcete povzbudit, dodat mu sebevědomí, ale bude to mít spíš opačný efekt. Pokud budete předstírat, že každý jeho dotek je to nejlepší, co vás v životě potkalo, znejistí. Pozná, že přehráváte, a bude přemýšlet, co dělá tak špatně, že musíte hrát divadýlko.

3. Neopětovaný orální sex

Sex není matematika, takže „jednou ty, jednou já“ není striktní pravidlo. Ale pokud za sebou máte šest milostných dostaveníček a na každém z nich jen jeden z vás tomu druhému vždy poskytnul orální sex, zatímco druhý to neudělal ani jednou, je to špatný signál.

Ten kdo orální sex nedostává, si to nejspíš vysvětlí tak, že se ho protějšek buď štítí, nebo je prostě sobecký. A ani jedno z toho nebude důvodem, proč se dál scházet (co dělat, když se vám příčí poskytování orálního sexu?).

Foto: Estrada Anton, Shutterstock.com

Muži možná nepoznají, kdy má žena orgasmus, ale na divadlo v posteli mají zvláštní radarFoto: Estrada Anton, Shutterstock.com

4. Špatná reakce na nahé tělo

Sundáte si podprsenku, čekáte jeho rozzářené oči, ale on si jen povzdychne. Nejspíš proto, že je nervózní a bojí se, že vás zklame, jenže vy si to určitě vysvětlíte jinak. Nelíbí se mu vaše tělo! V tu chvíli máte chuť se obléct, vypadnout a už nikdy ho nevidět.

A platí to i opačně. Jakékoli zaváhání ve vašem pohledu na jeho penis si vysvětlí tak, že vám připadá moc malý, velký nebo prostě jinak nevyhovující. Přitom vy jste třeba vzdychla vzrušením nebo jste nervózní z toho, že „už je to tady“.

Na tohle prostě v počátcích vztahu pozor. Pro oba je důležité udělat dojem, ale zároveň se nevyhnete strachu, že se vám to nepovede. Možná budete mít tendenci si každý jeho pohled, povzdech nebo reakci vysvětlit ve svůj neprospěch. Snažte se brát věci neutrálně a hlavně si věřte. Sebevědomí je totiž to největší afrodiziakum.

Říká se, že k milostným hrátkám by žena měla svolit nejdřív po třech schůzkách. Ale co sex na prvním rande. Může se z toho vyklubat vztah?

Reklama

Související témata:

Načítám