Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Chuťovky ze zeleniny ocení hlavně vegetariáni a vegani, ale i ti, co si chtějí rozšířit repertoár! Ajvar lze zaměnit za jinou paprikovou pastu.

10 min.
Příprava
3 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 150 g sterilované kukuřice
  • 2 ks rajčat
  • 1 stonek jarní cibulky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 lžíce ajvaru
Článek

Postup

01.

Špenát poduste krátce na troše olivového oleje, aby zavadl. Po zchladnutí ho i jarní cibulku nasekejte nadrobno, rajčata na kostičky.

02.

 Vše promíchejte s paprikovou směsí (ajvarem), slitou a okapanou kukuřicí a nasekanou petrželkou. Osolte a opepřete.

Načítám