Hlavní obsah

Špenátovo-chlebová omeleta

Hodnocení:
(83)
Foto: Autorka
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Křupavý česnekový chléb, svěží špenát a vejce, to je dobrota, na které si pochutnáte doma ke snídani, ale snadno ji připravíte i venku na ohni.

Ingredience pro:
2 porce
  • 1 velký krajíc chleba
  • 1 stroužek česneku
  • 5 vajec
  • 100 g čerstvého listového špenátu
  • 1 lžíce másla
  • mletý muškátový oříšek
  • sůl a pepř
  • 3 jarní cibulky
Článek

Postup

Krok 1: Krajíc chleba opečte na suché pánvi dokřupava. Pak ho potřete stroužkem česneku a nakrájejte nebo natrhejte na kousky. Dejte stranou.

Krok 2: Vejce rozšlehejte v misce, osolte a opepřete. V pánvi nechte rozpustit máslo. Opečte na něm nadrobno nakrájené jarní cibulky a přidejte špenát. Míchejte a nechte ho zavadnout. Ochuťte muškátovým oříškem.

Krok 3: Do jiné pánve nebo pekáčku rozložte natrhané kousky chleba. Přidejte špenátovou směs, rovnoměrně ji rozetřete po ploše pánve a navrch nalijte vejce

Krok 4: Pánev vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte, dokud se vejce nezatáhnou. Bude to trvat tak 8 až 10 minut. Při podávání můžete posypat nasekanou petrželkou. 

ynezorPumanzeSaNyknalC
31. 5. 2021

Reklama

Sdílejte článek