Hlavní obsah
3,1
(106)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Křupavý česnekový chléb, svěží špenát a vejce, to je dobrota, na které si pochutnáte doma ke snídani, ale snadno ji připravíte i venku na ohni.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 krajíc chleba
  • 1 stroužek česneku
  • 5 ks vejce
  • 100 g listového špenátu
  • 1 lžíce másla
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 3 ks jarní cibulky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Krajíc chleba opečte na suché pánvi dokřupava. Pak ho potřete stroužkem česneku a nakrájejte nebo natrhejte na kousky. Dejte stranou.

02.

Vejce rozšlehejte v misce, osolte a opepřete. V pánvi nechte rozpustit máslo. Opečte na něm nadrobno nakrájené jarní cibulky a přidejte špenát. Míchejte a nechte ho zavadnout. Ochuťte muškátovým oříškem.

03.

Do jiné pánve nebo pekáčku rozložte natrhané kousky chleba. Přidejte špenátovou směs, rovnoměrně ji rozetřete po ploše pánve a navrch nalijte vejce

04.

Pánev vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte, dokud se vejce nezatáhnou. Bude to trvat tak 8 až 10 minut. Při podávání můžete posypat nasekanou petrželkou. 

Reklama

Načítám