Hlavní obsah

Cuketová omeleta na svačinu i večeři

Hodnocení:
(104)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Jednoduchá, originální a nadýchaná. Přesně takovou omeletu chcete. Zkuste do ní spolu s námi přidat kousek cukety a třeba i kozí sýr a úspěch se zdvojnásobí!

Ingredience pro:
1 porci
  • 100 g cukety
  • 2 lžíce másla
  • 3 vejce
  • 2 lžíce vody
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • sůl a pepř
  • 70 g čerstvého kozího sýru
Článek

Postup

Krok 1: Cuketu nastrouhejte nahrubo, objemem by jí mělo být asi půl čajového hrnku. Na pánvi rozehřejte kousek másla a cuketu na něm osmahněte, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina, kterou pustí.

Krok 2: Mezitím v misce prošlehejte vejce, vodu, tymián, sůl a pepř. Když je voda z pánve odpařená, rozprostřete cuketu po celé ploše pánve a vlijte vaječnou směs. Poklaďte kousky kozího sýru, podle chuti můžete místo něj přidat pár hoblinek parmazánu. Chvíli osmahněte, dokud nezačnou vejce na povrchu tuhnout - uvnitř musí zůstat krásně krémová.

Krok 3: Jakmile jsou vejce na povrchu ztuhlá, omeletu překlopte napůl a sejměte z pánve. Ihned podávejte. Výborně se k ní hodí třeba bílý chléb a máte-li čas a chuť, můžete přidat i trochu zeleninového salátu.

Jaká jsou vaše vylepšení klasické vaječné omelety?

ynezorPumanzeSaNyknalC