Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Zelenina jako příloha je skvělý způsob, jak ušetřit kalorie a naopak doplnit vitamíny. Doplňte pro jednou steaky lahodným pyré z kořenové zeleniny, je zdravé, lahodné a dostupné!

15 min.
Příprava
26 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 porce hovězího steaku
  • 3 stroužky česneku
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 150 ml rostlinného oleje
  • 1/2 lžičky pepře
  • 3 ks mrkve
  • 1/2 ks celeru
  • 100 g másla
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Do misky nalijte olej, přidejte prolisovaný česnek, omytý rozmarýn, trochu pepře a vidličkou marinádu promíchejte. Steaky očistěte a do této marinády je naložte přes noc.

02.

Druhý den očistěte mrkev a celer, nakrájejte je na větší kostky a dejte vařit do osolené vody asi na 17–20 minut. Vodu poté sceďte, do základu doplňte máslo, smetanu, ještě trochu soli a pepře a vše rozmixujte na jemné pyré.

03.

Rozpalte grilovací pánev a steaky na ní po 3 minutách z obou stran opečte. Ještě je jemně osolte, opepřete, a může se podávat!

Nebo můžete kořenovou zeleninu přidat do pohankového salátu.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 539,38 kJ
Bílkoviny32,16 g
Tuky75,56 g
Sacharidy9,59 g
Sůl1,91 g
SAFA22,93 g
Vláknina3,6 g
Cukry4,97 g
Související témata:

Načítám