Hlavní obsah

Stehenní řízky s čerstvou zeleninou

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Pokud po vaření nechcete strávit půl hodiny uklízením kuchyně, máme pro vás účinné řešení – připravte kuřecí řízky s čerstvou zeleninou v jednom hrnci!

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 kuřecí stehenní řízky
  • 2 hrnky jasmínové rýže
  • 4 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 1 kukuřice
  • 1 mrkev
  • 1 hrst fazolových lusků
  • sůl
  • pepř
  • koření tandoori masala
  • 4 lžíce oleje
Článek

Postup

Krok 1: Na pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a opečte na nich nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte koření, kostičky mrkve a kousky fazolových lusků.

Krok 2: Krátce promíchejte a do pánve přisypte odměřenou rýži. Když jsou zrnka zlatá, rozprostřete celou směs po pekáčku. Nezapomeňte k ní ještě před urovnáním přimíchat zrnka kukuřice! Směs zalijte připraveným zeleninovým vývarem.

Krok 3: Do prázdné pánve teď přidejte olej a opečte na něm po dvou minutách z obou stran kuřecí řízky, které jste nasolili, opepřili a dochutili kořením.

Krok 4: Takto „nastartované“ řízky položte na rýžovou směs a pekáček nechte v troubě při 180 stupních Celsia asi 25 až 30 minut. Snadné, šťavnaté a moc dobré!

Děláte často kuře se zeleninou? A co ho takhle zkusit s kokosem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek