Hlavní obsah

Super tipy, jak chytře zařídit byt 2 + kk!

Foto: dock.cz

Obývák, nebo kuchyň? V tomto bytě jsou obě místnosti zařízené stejněFoto: dock.cz

Reklama

Podle statistik je největší zájem o byty s dispozicemi 2 + kk. A mnozí majitelé pak pátrají po tom, jak je hezky a účelně zařídit. Je to i váš případ? Pojďte se s námi podívat do jednoho takového krásně zařízeného bytu.

Článek

Dvoupokojový byt je ideální jak pro singles, tak pro páry či rodinu s malým dítětem. Na rozdíl třeba od garsoniéry nehrozí, že byste se po dvou či třech letech nevešli a hledali něco většího. Mnohdy tedy jde o investici na dlouhá léta. Proto se při zařizování nevyplatí experimentovat, ale držet se klasiky a tradičních materiálů. I když to přijde dráž. Příkladem je dnešní byt za 4,7 milionu korun.

Foto: dock.cz

Na obývací pokoj navazuje balkon, stejné je to u všech bytů v novostavběFoto: dock.cz

Správnou ergonomií to začalo

Nejen drahý luxusní nábytek a zvolené materiály rozhodují o tom, jak se člověk doma cítí. Tento byt je příkladem dobrého řešení, kde se myslelo na pohodlí i úložné prostory. „Obytná místnost je orientovaná západním směrem, naopak ložnice má okna na východ, proto sem svítí slunce méně a majitelé tak neusínají v létě v přehřátém prostoru," popisuje Radim Sayed ze skupiny Crestyl, která je developerem tohoto projektu v Libni.

Na obývák navazuje balkon, který nabízí nádherný výhled na slepé rameno Vltavy, přístav i zeleň.

Foto: dock

Z balkonu je výhled do zeleně i na VltavuFoto: dock

A ještě zde byl použitý jeden trik, díky němuž působí padesátimetrový byt dojmem, že je mnohem větší. Mohou za to dveře. Nejenže jsou po celém bytě prosklené, ale italská architektonická kancelář Mediapolis navrhla všude nadstandardně vysoké dveřní zárubně. Celý prostor tak působí velmi komfortně, proniká do něj více světla a působí tak větší.

Foto: dock.cz

Klasickou pohovku nahradilo variabilní sezení, které si lze polohovat od křesla po lůžko pro návštěvyFoto: dock.cz

Když se rozdíly stírají

Největší místnost s podlahovou plochou dvacet pět metrů čtverečních slouží jako obývací pokoj a kuchyň zároveň, použít ale obvyklé spojení, že jde o kuchyňský kout v obýváku, není na místě. Obě části mají stejný význam, což se projevuje i na volbě nábytku. Není zde rozdíl mezi skříňkami v kuchyni ani obýváku. Jsou stejné a plynule na sebe navazují.

Foto: dock

Příjemnou relaxaci si lze dopřát i v bílém koženém křesle s podnožkouFoto: dock

Z jedné strany je sestava ohraničena vysokými skříňkami až do stropu. Následuje varné centrum a myčka, pracovní plocha a dřez. Skříňky v druhé části na první pohled levitují ve vzduchu, ale není to pravda. „Pracovní deska a zásuvky těsně pod ní jsou předsunuté, čímž se zvětšila hloubka desky a vzniklo zde více místa. Spodní plnovýsuvné zásuvky, které nabízejí dokonalý přehled o uložených věcech, pak pohledově zapadají více dozadu a ztrácejí se. Celkově to odlehčuje celý prostor," popisuje Čeněk Rejšek ze společnosti Poggenpohl, který kuchyň navrhoval.

Foto: dock.cz

Architekt použil stejný nábytek na kuchyňskou linku i obývací stěnuFoto: dock.cz

Sestava se táhne přes celou délku stěny a nižší police v obýváku slouží jako televizní stolek. Také nízká horní skříňka stírá hranici mezi oběma prostory.

Naproti stěně je umístěná ještě variabilní pohovka, jejíž obě poloviny lze nastavovat a polohovat tak, aby se na ní pohodlně sedělo i leželo.

Dřevo vládne i koupelně

Ačkoli je v bytě k dispozici šatna, architekt umístil do ložnice velkou vestavěnou skříň. Protože má místnost nadstandardních sedmnáct metrů čtverečních, vešla se sem nejen pohodlná postel, ale i pracovní stůl.

Foto: dock.cz

Do ložnice se kromě lůžka vešla i velká šatní skříňFoto: dock.cz

Foto: dock.cz

Naproti zbyl prostor na pracovní koutekFoto: dock.cz

Foto: dock.cz

Do šatny je přivedená voda, takže sem lze ukrýt i pračkuFoto: dock.cz

Důraz na přírodní materiály, který je patrný v celém bytě, obzvlášť vynikne v koupelně. Podlaha a obklady jsou sice z keramiky, ale skříňka pod umyvadlem nebo čelní obklad vany zdobí dezén dřeva, čímž prostor získal luxusnější nádech.

Foto: dock

Dřevěný čelní panel vany dodává koupelně luxusní nádechFoto: dock

A co se líbí na tomto bytě nejvíce vám? Napište to ostatním v diskusi pod článkem.

Reklama

Načítám