Hlavní obsah

Nejkrásnější svatební šaty všech dob. Od královny Alžběty II. až po Jennifer Lopez

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jste si otevřeli článek plný svatebních šatů, nejspíš s námi budete souhlasit. Na inspirativní róby se krásně kouká i v případě, že se zrovna nechystáte k oltáři. Které nevěsty se svým módním výběrem zapsaly do dějin? Prohlédněte si fotogalerii, která začíná královnou Alžbětou II. před více než sedmdesáti lety.

Článek

Pakliže dokážete ocenit kvalitní módní tvorbu, tuhle prohlídku si užijete. Dali jsme totiž dohromady výběr jednadvaceti slavných nevěst, které pokrývají období od konce čtyřicátých let až po současnost.

Nejkrásnější nevěsty za poslední dekády

Velké zastoupení tu má samozřejmě britská královská rodina. Nejkrásnější šaty oblékla samotná královna Alžběta II. (přesně vzato tehdy ještě princezna), a to navzdory tomu, že se tehdy látky nakupovaly kvůli poválečné krizi pomocí přídělových kuponů. Norman Hartnell, který svatební róbu navrhl, pro ni později vytvořil ještě spoustu dalších šatů. A jedny z nich si na svou svatbu oblékla její vnučka, princezna Beatrice. Vintage šatům tehdy bylo kolem šedesáti let. Zapomenout nesmíme na šaty Kate Middleton, jež se svou zdobností staví do kontrastu s minimalistickým modelem, který později oblékla Meghan Markle.

Mezi nevěsty, které svými šaty inspirují dodnes, bezpochyby patří monacká kněžna Grace, Jackie Kennedy, Audrey Hepburn, ale i Mia Farrow nebo Bianca Jagger, které se rozhodly klasických šatů vzdát.

Když se posuneme v čase, nemůžeme opomenout svatební look Chiary Ferragni seskládaný z krajkového body a nadýchané sukně. Stylovou nevěstou, která zůstala věrná svému já, byla také modelka Kate Moss nebo zpěvačka Lily Allen. A samozřejmě nevynecháme nejkrásnější nevěstu loňského roku Jennifer Lopez, jež se počtvrté vdala.

Reklama

Načítám