Hlavní obsah

Rvačka nevěst i střevní potíže v bílé: Romantické i šílené filmy s tématem svatby

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Svatební sezona se nezadržitelně blíží. Ať už letos chystáte vlastní veselku, nebo jste pozvaní na svatbu někoho jiného, následující filmy vám pomohou dostat se do té pravé nálady. Kromě romantiky v nich není nouze ani o prekérní situace, kterým mohou ženich s nevěstou čelit.

Článek

Krásné šaty, zamilovaný páreček, nadšení hosté a vynikající jídlo. To jsou většinou charakteristiky vysněné veselky. V následujících filmech to všechno je, ale k tomu i pár věcí navíc. Od prchající nevěsty přes prchajícího ženicha, zákeřnou kamarádku až k dokonalému vykreslení všech věcí, které se mohou pokazit.

Láska, svatba, zas a znova (2020)

K těm novějším patří romantická komedie v hlavních rolích se Samem Claflinem (35) jako Jackem, Olivií Munn (41) jako Dinou a Eleanor Tomlinson (29) jako Hayley. Při návštěvě své sestry Hayley se Jack zakouká do její kamarádky Diny, ale nakonec se jí se svými city nesvěří. Po letech se s ní znovu setkává na sestřině svatbě a tentokrát už si nechce nechat příležitost proklouznout mezi prsty. Jenže se musí potýkat se sérií katastrof. Námět snímku ovšem není originální, jde o remake francouzsko-belgické komedie Plan de table z roku 2012.

Foto: Profimedia.cz

Mezi Jackem a Dinou je ve filmu velká přitažlivostFoto: Profimedia.cz

Svatební plán (2016)

Hosté jsou pozvaní, šaty vybrané, stejně jako svatební menu. Jenže měsíc před veselkou se nevěsta Michal hraná izraelskou herečkou Noou Koler (40) dozví, že ji její vyvolený nemiluje. Zní to jako drama, ale celý snímek má spíše komediální nádech. Nevěsta, která je ortodoxní židovkou, nechá všechny přípravy běžet a doufá, že do dne D stihne sehnat toho pravého.

Foto: Profimedia.cz

Nevěsta si svatbu nenechá překazit ani absencí ženichaFoto: Profimedia.cz

Ženy sobě (2011)

Pořádně odvážnou podívanou přináší další komedie, ve které se tvůrci neštítili ani vzít nevěstu a její družičky na zkoušku svatebních šatů do luxusního salonu poté, co poobědvaly v restauraci s pochybnou úrovní hygieny. V salonu se ovšem nachází jen jedna toaleta a na dámy to přijde zrovna ve chvíli, kdy si zkoušejí luxusní modely. Děj naznačuje také to, jak důležité je vybrat si správně hlavní družičku a snažit se ve skupině zamezit nevraživosti. Nevěsta může mít totiž snadno oči pro pláč, a to nikoliv dojetím ze své svatby. Ve filmu hraje například Kristen Wigg (48), Rose Byrne (42), Maya Rudolph (49) nebo Melissa McCarthy (52).

Foto: Profimedia.cz

Družičky měly nevěstě Lilian svatbu usnadnit, ale spíše ji pořádně zkomplikovalyFoto: Profimedia.cz

Válka nevěst (2009)

Další film ukazuje, co všechno se může zkomplikovat, když se dvě nejlepší kamarádky ve stejnou dobu zasnoubí. Jedna za druhou jsou nejdříve nadšené, ale přátelství se potom změní v tvrdý konkurenční boj – obě svatby se totiž mají konat na stejném místě a ve stejný den. A jak Liv, v podání Kate Hudson (42), tak Emma, kterou hrála Anne Hathaway (39), chce veškerou pozornost jen pro sebe. Pro obě se nakonec svatby zvrhnou v jednu velkou katastrofu, kde hraje roli například video z divokého večírku, dojde i na rvačku obou nevěst. Mimochodem šaty pro obě filmové nevěsty navrhla proslulá Vera Wang (72).

Foto: Profimedia.cz

Mezi láskou a nenávistí je někdy velmi tenká hraniceFoto: Profimedia.cz

27 šatů (2008)

Ženy, které navštěvují jednu svatbu za druhou, ale na tu svou samy marně čekají, protože ještě nepotkaly toho pravého, mohou najít útěchu v další romantické komedii. Herečka Katherine Heigl (43) alias Jane nesobecky pomáhá svým kamarádkám se svatebními přípravami, až dospěje do fáze, kdy má ve skříni 27 šatů pro družičky, každé v jiném duchu podle stylu svatby, a a tu svoji stále v nedohlednu. Sympatická hlavní hrdinka svým naturelem připomene Bridget Jones, ale v laskavějším podání. Autorkou scénáře je Aline Brosh McKenna (55), která stojí například za úspěšným snímkem Ďábel nosí Pradu.

Foto: Profimedia.cz

Katherine Heigl vyzkoušela v rámci své role rozmanité oblečky pro družičkuFoto: Profimedia.cz

Nevěsta na útěku (1999)

Snímek tvůrců legendární Pretty Woman (1990) vsadil nakonec i tentokrát na osvědčenou dvojici Julia Roberts (54) a Richard Gere (72) a dnes patří už ke klasikám. V romantické komedii se mohou divačky pokochat hned několika svatebními šaty i styly svatby a načerpat i třeba trochu retro inspirace. Zároveň snímek přináší myšlenku, že pokud najdete toho pravého, přestanete se svatby a závazků obávat. Hlavní roli nevěsty na útěku Maggie měla původně hrát Sandra Bullock (57), která nabídku odmítla, po ní byla oslovena Jennifer Love Hewitt (43), ta ale před natáčením z projektu odstoupila.

Foto: Profimedia.cz

Když jde o toho pravého, už není důvod utíkatFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám