Hlavní obsah

Spodní prádlo pro nevěsty: Vybírejte podle šatů!

Foto: Intimissimi

Výběr svatebního spodního prádla je stejně důležitý jako volba správných šatůFoto: Intimissimi

Reklama

Léto je plné svateb a vy se právě připravujete na tu svou? Pak jistě přemýšlíte i nad spodním prádlem. Jaké se hodí pod šaty s korzetem, jaký typ není dobrý pod splývavé a jaký vybrat pro šaty s odhalenými zády? Poradíme!

Článek

Spodní prádlo byste měly vybírat především podle střihu a barvy svatebních šatů. Takže pokud už máte ty pravé doma nebo zamluvené v salonu, směle se můžete vrhnout na nákup prádla. Inspiraci jsme hledali v aktuálních kolekcích.

In je hladké prádlo i krajka

Základ celého svatebního kompletu tvoří samozřejmě podprsenka. Ta by měla být natolik pohodlná, abyste o ní po celý den svatby nevěděly, a natolik reprezentativní, aby si ji večer váš muž patřičně „užil“. Proto jsou kolekce se svatebním prádlem plné jemné krajky, volánků i decentních motivů.

„V současné době ženy preferují spíše hladké modely či s jemnou krajkou a vzorem po stranách nebo se zdobením kameny Swarovski,“ popisuje Romana Kubínová ze Svatebního salonu Karolína v Karlových Varech a dodává, že nejžádanější jsou vyztužené podprsenky s push-up efektem.

Foto: Luxusnipradlo

Na foto: Simone Perele (podprsenka 2290 Kč, kalhotky 1290 Kč)Foto: Luxusnipradlo

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Leilieve (souprava 770 Kč), Timo (podprsenka 799 Kč, kalhotky 389 Kč)Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Timo (podprsenka 849 Kč, kalhotky 349 Kč), Lisca (podprsenka 1289 Kč, kalhotky 739 Kč)Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lise Charmel 2990 Kč, Simone Perele 1990 KčFoto: archiv firem

Nejžádanější tvar podprsenky? Bardotka

A co by takové podprsence nemělo ještě chybět? „Mezi nejčastěji volené střihy šatů patří korzetové, do kterých je zapotřebí podprsenka korzetového střihu, někdy také nazývaná balkonetka nebo bardotka. Nutná jsou u ní hlavně snímatelná ramínka, aby nebyl narušen vzhled šatů. Dalším důležitým prvkem u podprsenky tohoto střihu je silikonový rám, který by měl zaručit fixaci proti jejímu sjíždění,“ radí Lucie Smolíková z e-shopu Luxusní prádlo.

Podle ní jsou při výběru podprsenky největším oříškem šaty s holými zády. Záleží však na hloubce zadního výstřihu. Pokud je zhruba do poloviny zad, dá se podprsenka opatřit prodlužujícím ramínkem, kdy pásek vede přes břicho. Další možností je silikonový pásek zadního obvodu, který ovšem může kazit výsledný efekt stejně jako vyčuhující silikonová ramínka. Lepší volbou jsou pak raději lepicí podprsenky či pásky pod prsa, popřípadě lepítka a silikonové krytky na bradavky.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Leilieve 990 Kč, Timo (podprsenka 769 Kč, kalhotky 349 Kč)Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Leilieve (podprsenka 950 Kč, kalhotky 530 Kč), Lisca 859 KčFoto: archiv firem

Nejoblíbenější barva? Bílá, champagne i oříšek

Také barevná škála podprsenek vám v dnešní době usnadní zvolit přesný odstín k šatům. Vzhledem k tomu, že u nich ale stále převládá tradiční bílá barva, najdete i v nabídce obchodů a svatebních salonů nejvíce spodního prádla v něžné sněhově bílé. Mezi další oblíbené odstíny patří určitě tělová, různé tóny champagne a oříšku, jemné pastelové barvy hlavně do růžova i oslnivě šedostříbrné odstíny.

Vysoce trendy je i drobný detail, jako je potisk či vyšívání. „V nabídce tak třeba najdete bílé prádlo s barevnými lístečky nebo kakaovou výšivkou,“ upřesňuje Renáta Baková ze Svatebního salonu Paris v Ostravě.

Foto: archiv firmy

Na foto: Timo (podprsenka 799 Kč, kalhotky 329 Kč)Foto: archiv firmy

Foto: Luxusnipradlo

Na foto: Simone Perele (podprsenka 1990 Kč, kalhotky 790 Kč)Foto: Luxusnipradlo

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Timo (podprsenka 699 Kč, kalhotky 329 Kč), Lise Charmel (podprsenka 2990 Kč, kalhotky 2470 Kč)Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop (komplet 1100 Kč), Intimissimi (podprsenka 639 Kč, kalhotky 429 Kč)Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Intimissimi (info o ceně v obchodě), Lisca (podprsenka 809 Kč, kalhotky 439 Kč)Foto: archiv firem

Nejodvážnější kousek? Korzet a podvazky

Chcete-li ve svůj svatební den dotáhnout vše k naprosté dokonalosti, pořiďte si pod svatební šaty stále oblíbenější komplet včetně odvážně svůdného korzetu či body. Tedy pouze v případě, že na sobě nebudete mít přiléhavé splývavé šaty, které by vše odhalily i svatebním hostům. Prádlo totiž musí být sice sexy, ale rozhodně nesmí být vidět.

„V každé kolekci svatebního prádla jsou také luxusní svatební korzety a body. Jsou velmi krásné a sexy. Navíc stáhnou bříško a vymodelují vaši postavu,“ říká dále Renáta Baková a doporučuje ještě celý komplet podtrhnout podvazkovým pásem: „Při jeho oblékání však pamatujte, že se dává pod kalhotky. Podvazkový pás nebo korzet se pak připíná k samodržícím punčochám, které mají ladit s prádlem. Na pravou nohu patří nakonec svatební podvazek.“

Foto: Salon Paris

Na foto: Leilieve 1800 KčFoto: Salon Paris

Foto: Salon Paris

Na foto: Leilieve (info o ceně v obchodě)Foto: Salon Paris

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Leilieve (info o ceně v obchodě), Lisca 1250 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Intimissimi (info o ceně v obchodě), Asos 2050 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Leilieve (podprsenka 890 Kč, kalhotky 400 Kč, podvazek 590 Kč), Simone Perele (podvazkový pás 1490 Kč)Foto: archiv firem

Jaké svatební prádlo jste měly či budete mít vy?

Reklama

Načítám